Boek
Nederlands

De affaire

Lee Child (auteur), Jan Pott (vertaler)
Wanneer in een klein plaatsje in Mississippi enkele mooie vrouwen zijn vermoord, zet het ministerie van defensie majoor Jack Reacher undercover op de zaak.
Titel
De affaire
Auteur
Lee Child
Vertaler
Jan Pott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The affair
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2011
383 p.
ISBN
9789024537075 (paperback)

Besprekingen

De affaire is de zeventiende roman van Lee Child in de Jack Reacher-serie. Aan het einde is het hoofdpersonage zesendertig en is hij terechtgekomen op de zwarte lijst van het leger. Gedwongen laat hij het Pentagon achter zich, kiest een willekeurige weg en steekt zijn duim omhoog. Voortaan zal hij willekeurig door de wijde ruimtes van het Amerikaanse binnenland zwerven en het onrecht bestrijden dat hij tegenkomt in de kleine stadjes.
De affaire, uitzonderlijk in de ik-vorm geschreven, is gesitueerd in 1997, toen Reacher nog een beloftevolle MP majoor was bij de landmacht. In een klein stadje in Mississippi is een jonge, mooie vrouw vermoord en het Pentagon is bezorgd dat mogelijk militairen van de daar gevestigde basis betrokken zouden kunnen zijn. Omdat de jonge commandant het zoontje is van een senator, moet elk mogelijk schandaal in de kiem gesmoord worden. Reacher wordt undercover uitgestuurd om te observeren en te rapporteren, maar zelf geen actief opsporingsw…Lees verder
De 16e thriller met Jack Reacher in de hoofdrol. In een uithoek van Mississippi is een jonge vrouw gruwelijk vermoord. De dader kan iemand uit het plaatsje zelf zijn of iemand van de vlakbij gelegen legerbasis, waarvan de poort vanwege de moord gesloten is. Jack Reacher wordt undercover naar het dorpje gestuurd terwijl een collega op de basis zelf onderzoek doet. Er blijken al eerder twee jonge vrouwen op overeenkomstige wijze vermoord te zijn. Samenwerkend met de vrouwelijke sheriff Deveraux vordert het onderzoek traag; Reacher raakt er langzamerhand van overtuigd dat er vanuit Washington aan bepaalde touwtjes getrokken wordt. De Jack Reacher thrillers zijn populair: ze zitten goed in elkaar, hebben voldoende actie en altijd weer boeiende met humor geschetste personages. Uiteraard is Reacher een 'flat character' dat weinig emoties toont, op een onverschillige manier gewelddadig kan zijn, iedere tegenstander moeiteloos verslaat en oog heeft voor vrouwelijk schoon. Maar dat type past i…Lees verder

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Biografie

Lee Child is geboren in Coventry, maar groeide op in Birmingham, waar hij de school bezocht waar onder andere …Lees verder op Wikipedia