Jachtveld

Lee Child (auteur)
Een ex-marinier, die wordt verdacht van moord op zijn broer die bezig was met een onderzoek naar valsemunters, gaat zelf op zoek naar de moordenaar.
Titel
Jachtveld
Auteur
Lee Child
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Killing floor
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1998
396 p.
ISBN
90-245-2194-7

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

In een klein Amerikaans dorp worden enkele vreselijke moorden gepleegd. Hoofdverdachte is de ex-militair Jack Reacher, toevallig op doorreis. Als hij voorlopig zijn onschuld kan bewijzen, maar dan hoort dat een van de vermoorden zijn enige broer is, besluit hij het recht in eigen handen te nemen en door te gaan tot op het bot. De feitelijke daders blijken enkele valse munters en enkele plaatselijke notabelen te zijn, die in het dorp het hoofdkwartier van hun verboden praktijken hebben ondergebracht. Ze willen daarmee doorgaan en beseffen dat Jack hun grootste bedreiging is en dus van kant moeten worden gemaakt. Maar Jack wint het pleit, waarbij hij wel zijn geliefde, een vrouwelijke politie-assistente, moet achterlaten. Ze blijft immers om orde op zaken te stellen; hij trekt verder, de vrijheid tegemoet. Een adembenemende thriller, met verve in de eerste persoon verteld, waardoor het verhaal nog aangrijpender wordt. De auteur creëerde met Racher een indrukwekkend personage. Pocketeditie.

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Biografie

Lee Child is geboren in Coventry, maar groeide op in Birmingham, waar hij de school bezocht waar onder andere …Lees verder op Wikipedia