Boek
Nederlands

Het monstermeer

Leo Timmers (auteur)
+1
Het monstermeer
×
Het monstermeer Het monstermeer

Het monstermeer

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Vier eenden gaan op avontuur naar het grote meer in dit hilarische prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Bang zijn, Griezels
Titel
Het monstermeer / [tekst en illustraties Leo Timmers]
Auteur
Leo Timmers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
32 p. : ill.
ISBN
9789045127965 (hardback)

Besprekingen

Vier eenden willen op avontuur. Daarom gaan ze voor het eerst naar het grote meer. Drie eenden voorzien geen problemen, maar voor eend Erik is het bepaald geen geruststellend tripje. Hij heeft vernomen dat er in het meer een vreselijk monster zit. Voor de zekerheid neemt hij een duik en ontdekt de monsterlijke onderwaterwereld. Als Erik is verdwenen, zijn de andere eenden toch erg ongerust. Is Erik het slachtoffer geworden van het blijkbaar toch aanwezige monster? Prentenboek dat volop vermaak biedt, zowel qua tekst als beeld. De korte tekst is krachtig, waarbij vrijelijk wordt gespeeld met lettergroottes. De kleurrijke monsters en vooral hét monster zelf (soort onderzeeër) ogen vriendelijk. Visueel hoogtepunt is de uitklappagina in het midden van het boek. Timmers krijgt veel lof toegezwaaid. In 2013 kreeg hij de Zilveren Griffel voor ‘Wij samen op stap’ en ‘Een huis voor Harry’ kreeg de eervolle vermelding ‘Prentenboek van het Jaar 2019’. Het ‘Monstermeer’ is wederom een fraai, hum…Lees verder

Het monstermeer

Vier eenden gaan voor de eerste keer naar het grote meer. Erik vertrouwt het daar niet zo ... Hij hoorde dat er een verschrikkelijk monster in het water zit. Zijn drie andere vrienden geloven daar niets van. Na veel aarzelen sluit hij mee aan en springt ook het water in. Maar plots gilt hij het uit omdat hij een monster ziet. Zijn vrienden geloven hem niet en vinden het niet grappig. Erik heeft al snel door dat het een heel vriendelijk monster is en duikt met hem de diepte in. Daar komt hij terecht in een heuse monsterstad. Plots hebben zijn vrienden door dat ze Erik niet meer zien en eentje voelt iets onder water ... Hoe zou dit aflopen?Grappig verhaal over vier eenden en een hele resem monsters. Ongelooflijk leuk geschreven en ook de illustraties zijn helemaal mijn ding. De mooie kleuren en veel details maken het helemaal af. Ook heel tof is dat je in het boek twee bladzijden hebt die je kan openvouwen om een groot overzicht te krijgen van de 'monsterstad' .

Lees verder

Over Leo Timmers

Leo Timmers (Genk, 12 februari 1970) is een Vlaams jeugdauteur en illustrator. Hij is de zoon van kunstenaar Staf Timmers.

Leven

Timmers groeide op in Houthalen-Helchteren. Door zijn dyslexie las hij tijdens zijn jeugd meer strips dan boeken. Als gevolg begon hij op zijn achtste zelf stripverhaaltjes te tekenen en te schrijven. Later studeerde hij Publiciteit en Grafische Vormgeving en na zijn studies begon hij als zelfstandig illustrator. Toen hij met zijn gezin naar Brussel verhuisde, schreef hij ook de eerste teksten bij zijn prentenboeken.

Werk

In 1993 debuteerde Leo Timmers als illustrator met Ted en Netje van Agnes Verboven. Zijn cartooneske tekenstijl kenmerkt zich door humor, vorm en kleur en daardoor springen zijn illustraties meteen in het oog. Zijn felgekleurde prenten en scherp afgelijnde figuren passen dan ook bij de humoristische ondertoon van zijn verhalen. Zijn originele…Lees verder op Wikipedia