Boek
Nederlands

Waarom vrouwen minder werken dan mannen (en dat ook jouw probleem is)

Liesbeth Staats (auteur)
+1
Waarom vrouwen minder werken dan mannen (en dat ook jouw probleem is)
×
Waarom vrouwen minder werken dan mannen (en dat ook jouw probleem is) Waarom vrouwen minder werken dan mannen (en dat ook jouw probleem is)

Waarom vrouwen minder werken dan mannen (en dat ook jouw probleem is)

Analyse van de rolverdeling, vastgeroeste denkbeelden en conservatieve patronen tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt.
Titel
Waarom vrouwen minder werken dan mannen (en dat ook jouw probleem is)
Auteur
Liesbeth Staats
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2021
160 p.
ISBN
9789403153117 (paperback)

Besprekingen

De ongelijkheid op de arbeidsmarkt tussen mannen en vrouwen is een veelkoppig monster. De auteur, journaliste en programmamaakster, maakte in 2020 een veelbekeken documentaireserie. In dit boek verdiept ze het onderwerp. Vrouwen die kinderen krijgen, lopen salaris mis, in tegenstelling tot vaders, die nergens last van hebben. Op een totale loopbaan scheelt dat zo'n 300.000 euro. De campagne, eind jaren tachtig, 'Een slimme meid is op haar toekomt voorbereid', heeft er voor gezorgd dat nu 64 % van de vrouwen economisch onafhankelijk is. De overige 36 % is kwetsbaar, want 40 % van alle huwelijken eindigt in een echtscheiding, met alle financiële gevolgen van dien. Als Nederlandse vrouwen werken, doen ze dat gemiddeld 28,5 uur per week, tegenover 39 uur per week voor mannen. Met behulp van praktische voorbeelden, soms geestig, vaak persoonlijk, altijd schrijnend, worden de facetten van deze problematiek in toegankelijke taal in kaart gebracht. Een confronterend, verhelderend boek voor ee…Lees verder

Over Liesbeth Staats

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vera de Kok

Elisabeth Christina Anthonia (Liesbeth) Staats (Leiderdorp, 23 mei 1973) is een Nederlands journaliste en presentatrice.

Opleiding

Staats studeerde van 1992 tot 1998 Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Carrière

Tot 2002 werkte Staats als verslaggever bij de lokale Amsterdamse omroep AT5.

Vervolgens werkte ze van 2000 tot 2007 als nieuwslezer bij het Jeugdjournaal. Ze begon als redacteur, maar reeds na drie maanden werd ze aangenomen als verslaggever. Op 1 januari 2001 was ze voor het eerst als verslaggever te zien. Al vrij snel werd ze ook invalpresentator bij het Jeugdjournaal. Dit deed ze door de jaren heen steeds meer en in haar laatste jaar was ze zelfs vaker presentator dan verslaggever. Tussendoor zette de NOS Staats ook geregeld in voor andere presentatieklussen. Zo presenteerde ze in 2004 samen met Fl…Lees verder op Wikipedia