Boek
Nederlands

De toekomst van het sterven : vitale ideeën voor de wereld van morgen

Marli Huijer (auteur)
+1
De toekomst van het sterven : vitale ideeën voor de wereld van morgen
×
De toekomst van het sterven : vitale ideeën voor de wereld van morgen De toekomst van het sterven : vitale ideeën voor de wereld van morgen

De toekomst van het sterven : vitale ideeën voor de wereld van morgen

Beschouwing over de toekomst van sterven en de hedendaagse omgang met veroudering en de dood, zowel op persoonlijk als maatschappelijk en politiek gebied.
Titel
De toekomst van het sterven : vitale ideeën voor de wereld van morgen
Auteur
Marli Huijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Pluim, 2022
149 p.
Aantekening
Ondertitel ontleend aan omslag
ISBN
9789493256842 (paperback)

Besprekingen

Een boek over de omgang met ouder worden en de dood op persoonlijk, maatschappelijk en politiek gebied. Er wordt ingegaan op vragen zoals: bereiden ziektes en aftakeling ons voor op de dood? Is de zorglast van de laatste levensfase nog op te brengen als de hele samenleving ouder wordt? Zijn er grenzen aan de groei van de levensduur? En bestaat er zoiets als een juist moment van sterven? Het boek is voornamelijk informatief, maar ook onderhoudend geschreven en relatief toegankelijk voor de complexiteit van het onderwerp. Marli Huijer (Amsterdam, 1955) is arts, academisch docent, filosoof en vrouwenrechtenactivist. Ze is emeritus hoogleraar publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en was van 2015 tot 2017 Denker des Vaderlands. Van haar hand verschenen onder andere 'Beminnen. Nieuw licht op seksuele vrijheid'** (2018), ‘Discipline' (2013) en 'Ritme' (herziene editie, 2015). Het boek maakt deel uit van de reeks: ‘Vitale ideeën voor de wereld van morgen’.

Over Marli Huijer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Lina Maria (Marli) Huijer (Amsterdam, 1955) is een Nederlands emeritus hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, filosoof en voormalig arts. Van 2015 tot 2017 was zij Denker des Vaderlands.

Loopbaan

Na haar gymnasiumdiploma studeerde Marli Huijer medicijnen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze werkte als coördinator bij de Medische Sociale Dienst Heroïne Gebruikers (junkiebond) te Amsterdam en volgde de beroepsopleiding tot huisarts. Na haar huisartsenopleiding werkte ze als methadonarts en studeerde filosofie. Ze studeerde in 1991 cum laude af in de sociale filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en in 1996 promoveerde ze op het proefschrift De kunst gewoon te leven. Aids en de bestaansesthetiek van Foucault. Ze werkte als senior-onderzoeker praktische filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van 2002 tot 2005 was Huijer werkzaam als bijzonder hoogleraar gender en biomedische wetenschap aan de Universit…Lees verder op Wikipedia