Boek
Nederlands

Te mooi om waar te zijn

Als een interieurontwerpster de opdracht krijgt een herenhuis op te knappen waarvan de rijke eigenaar spoorloos is verdwenen, weet ze niet dat zijn vrouw en zoon een gevaar vormen.
Titel
Te mooi om waar te zijn
Auteur
Mary Higgins Clark
Vertaler
Ineke van Bronswijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The melody lingers on
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2015
318 p.
ISBN
9789401604031 (paperback)

Besprekingen

Lane Harmon, weduwe met een vijfjarig dochtertje, is de assistente van de beroemde interieurontwerpster Glady Harper. Als die haar vraagt een bescheiden herenhuis voor de weduwe van de beruchte financier Parker Bennett in te richten, is ze direct geïnteresseerd. Parker Bennett verdween twee jaar geleden met zijn zeiljacht in de Caraïbische Zee, net zoals de vijf miljard dollar die hij in zijn fonds beheerde. Vele mensen werden gedupeerd en eisen nu hun geld terug. Pleegde Bennett zelfmoord of was zijn verdwijning gepland? Lane ontmoet de weduwe Bennett en haar zoon Eric, beiden overtuigd van de onschuld van Parker Bennett. Ze is onder de indruk van de overtuiging waarmee de weduwe in de onschuld van haar man gelooft en voelt zich aangetrokken tot hun zoon. Lane weet niet dat hoe meer ze betrokken raakt bij de weduwe en haar zoon, hoe meer zij en haar dochtertje gevaar lopen. In andere verhaallijnen volgen we andere betrokkenen bij de zaak. Niet bijzondere, maar wel vlot en routineus g…Lees verder

Over Mary Higgins Clark

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins

Mary Higgins Clark, volledige naam Mary Theresa Eleanor Higgins (The Bronx, New York, 24 december 1927 - Naples, 31 januari 2020) was een Amerikaanse schrijfster van misdaadromans. Al haar 42 boeken zijn bestsellers in Amerika en verschillende Europese landen, en worden nog steeds herdrukt. Haar debuut, 'Waar zijn de kinderen', is in de 75ste druk.

Mary Higgins Clark begon al jong met schrijven. Na een aantal jaar als secretaresse en redacteur werkte ze een jaar als stewardess voor PanAm, voordat ze stopte met werken om te trouwen en een gezin te stichten. Ze vulde het gezinsinkomen aan door korte verhalen te schrijven.

Nadat haar man in 1964 overleed werkte Clark als radio-scriptschrijfster, totdat haar agent haar overhaalde om eens een roman te gaan schrijven. Haar debuutroman Mount Vernon Love Story (1968), een geromantiseerd verhaal over het leven van George Washington, verkocht niet goed, en ze besloot over te gaan op het misdaad/spanning-th…Lees verder op Wikipedia

Suggesties