Als gevolg van corruptie en machtsstrijd dreigt aan het begin van de 18e eeuw het eeuwenoude clanstelsel in Schotland te verdwijnen. Roy McGregor doet er alles aan om te voorkomen dat zijn clan uiteenvalt
Extra onderwerp
9 sterren (dvdinfo.be)
Titel
Rob Roy
Regisseur
Michael Caton-Jones
Componist
Carter Burwell 1955-
Acteur
Jessica Lange Liam Neeson
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: MGM DVD, 2007
1 dvd-video
Oorspr. opname
1995
Speelduur
ca. 133 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Portugees, Deens, Zweeds, Noors, Fins, Pools
EAN
8712626028413

Besprekingen

Amerikaanse speelfilm uit 1995 van regisseur Michal Caton-Jones. Met Liam Neeson, Jessica Lange en John Hurt. De film vertelt het verhaal over de achttiende-eeuwse Keltische legende Robert Roy McGregor die er alles aan doet om te voorkomen dat zijn clan uiteen valt. Daartoe leent hij geld van de machtige Markies de Montrose maar raakt zo verstrikt in een complot. Volgens Muziek & Beeld 'een spannende film met enkele spectaculaire vecht- en achtervolgingsscènes en wordt er door met name John Hurt en Tim Roth schitterend geacteerd'. Speelfilmencyclopedie daarentegen vindt de film 'Taai en hopeloos', 1 1/2 ster. De twee boekjes (een in het Nederlands, een in het Frans) bevatten achtergrondinformatie over de productie van de film.

Over Michael Caton-Jones

Michael Caton-Jones (Broxburn (West Lothian)), 15 oktober 1957) is een Schots filmregisseur. Hij werd in 1989 genomineerd voor een European Film Award voor Scandal en in 2006 voor een British Independent Film Award voor Shooting Dogs. Op de Razzie Awards 2007 was hij daarentegen genomineerd voor de 'prijs' voor slechtste regisseur, vanwege Basic Instinct 2.

Caton-Jones werd geboren met de achternaam Jones. Deze veranderde hij in Caton-Jones nadat hij trouwde met Beverly Caton. Hoewel zij inmiddels zijn gescheiden en Caton-Jones in 2000 hertrouwde met Laura Viederman, bleef hij deze achternaam professioneel voeren. Hij kreeg twee kinderen met Caton (Daisy en Molly) en eveneens twee met Viederman (Romy en Charlie).

Filmografie

*Exclusief televisiefilms

Suggesties