Een rechercheur in Kopenhagen is vanwege zijn lastige karakter weggepromoveerd naar een nieuwe baan: hoofd van de afdeling Q die bijzondere en onopgeloste oude moordzaken onderzoekt. Zijn eerste zaak is de raadselachtige verdwijning van een jonge linkse politica.
Titel
De vrouw in de kooi
Regisseur
Mikkel Nørgaard
Naar het werk van
Jussi Adler-Olsen
Componist
Patrik Andrén Uno Helmersson Johan Söderqvist 1966-
Acteur
Nikolaj Lie Kaas Fares Fares
Uniforme titel
Kvinden i buret
Taal
Deens
Parallelle titel
The keeper of lost causes
Uitgever
Lumière, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
97 min.
Aantekening
Deens gesproken, Nederlands ondertiteld Het verhaal is gebaseerd op het eerste deel van de serie Q van de Deense bestsellerauteur Jussi Adler-Olsen
EAN
5425019008109

Besprekingen

Deense thriller uit 2013 van Mikkel Nørgaard (Borgen) met Nikolaj Lie Kaas (The Killing) en Fares Fares. Gebaseerd op het eerste deel van de ‘Serie Q’ van auteur Jussi Adler-Olsen*. De norse rechercheur Mørck wordt tegen zijn wil overgeplaatst naar de nieuwe afdeling onopgeloste zaken. Samen met zijn nieuwe assistent Assad heropent hij een vijf jaar oude zaak van de mysterieuze verdwijning van de jonge politica Merete Lynggaard. De thriller scoort bij de Nederlandse pers 2 tot 3 sterren, de meeste kritiek wordt gegeven op de plot die erg doorsnee overkomt. Ondanks de vrij lage score geeft Mark Moorman (Parool, 09-04-'14) aan dat hij graag het volgende deel wil zien en Wouter Los (Cinemagazine, 02-04-’14) vindt de thriller: ‘(...) een welgemaakte en vakkundige film die spannender had kunnen uitvallen. Het is daarmee eerder een bevestiging van de klasse van de Scandinavische thriller dan een effectieve uitschieter.’ In Denemarken is het een van de best bezochte Deense films aller tijden.