Boek
Nederlands

Mondi

Milouska Meulens (auteur), Hedy Tjin (illustrator)
Vier Curaçaose broers verkennen na school een verlaten huis waar een heks schijnt te wonen. Als de broers horen dat ze naar Nederland emigreren, slaan ze uit frustratie iets bij het huis kapot en roepen zo een vloek over zich af. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Curaçao, Bijgeloof
Titel
Mondi
Auteur
Milouska Meulens
Illustrator
Hedy Tjin
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2022
200 p. : ill.
ISBN
9789021470740 (hardback)

Besprekingen

Een griezelverhaal over een Curaçaose vervloeking. De vier broers DeeJay, Jay-Dean, Fenchi en Tonchi verkennen na school de mondi: de woeste natuur vol geheimen. In de mondi staat een verlaten huisje. Het verhaal gaat rond dat er een bruado woont, een heks. Rond het huis gebeuren vreemde dingen. De wind waait er niet, er ligt een leguaan voor de deur en is dat grote bolvormige ding in de boom voor het huis een nest? Als hun ouders besluiten naar Nederland te emigreren, slaan de broers uit frustratie het ding in de boom kapot. Dat hadden ze beter niet kunnen doen. Zullen ze veilig zijn in Nederland of niet? Vlot, spannend en met een speels gevoel voor taal (bv. het woord 'jog-sjokken') geschreven. Met gekleurde illustraties. Milouska Meulens* (Curaçao, 1973) is een Nederlandse presentator en schrijver. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Milouska Meulens

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Milouska Meulens (Willemstad (Curaçao), 24 juni 1973) is een Nederlandse presentatrice.

Loopbaan

Meulens werd geboren in Willemstad op Curaçao en verhuisde op 5-jarige leeftijd naar Nederland naar het Friese dorp Ureterp. Meulens studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Na haar studie werkte zij een jaar op Curaçao. Vervolgens werkte zij een tijd voor het televisieprogramma Zembla. Ze presenteerde van 2000 tot en met 23 juli 2015 het Jeugdjournaal op de televisie en maakte ook items voor dit programma. In de zomer van 2012, en ook winter van 2014 presenteerde ze incidenteel het NOS Journaal. In 2006 was ze de mol in het programma Wie is de Mol?.

Van september 2015 tot eind 2019 was zij co-presentator op NPO Radio 1-programma Vroege Vogels, het natuurprogramma van de BNNVARA naast Menno Bentveld. In februari 2017 was ze gestopt als presentator van de radio-uitzending van Vro…Lees verder op Wikipedia