Boek
Nederlands

Een vriendin met vuisten

Mirjam Oldenhave (auteur), Charlotte Dematons (illustrator)
+1
Een vriendin met vuisten
×
Een vriendin met vuisten Een vriendin met vuisten
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De verlegen en onzekere Raaf is pas verhuisd en is bang om gepest te worden op zijn nieuwe school. Gelukkig wil zijn stoere buurmeisje Naomi vrienden met hem worden, maar zij blijkt zijn hulp ook nodig te hebben. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Een vriendin met vuisten
Auteur
Mirjam Oldenhave
Illustrator
Charlotte Dematons
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2023
134 p. : ill.
ISBN
9789021684116 (hardback)

Besprekingen

Een jeugdroman over pesten, jezelf zijn en anderen helpen. De verlegen en onzekere Raaf is net verhuisd en ziet enorm op tegen zijn nieuwe school. Hij voorziet de ene na
de andere ramp: voor het bord moeten komen, uitgelachen of zelfs gepest worden. Maar alles loopt anders dan hij denkt: hij komt in de klas bij Naomi, zijn stoere buurmeisje. En zij wil vrienden met hem worden! Raaf is blij, maar al gauw ontdekt hij dat de rampen nog niet achter de rug zijn… ‘Een vriendin met vuisten’ is vlot, herkenbaar en hedendaags geschreven, en neemt de jonge lezer makkelijk mee in het verhaal. Met enkele sprekende zwart-witillustraties van Charlotte Dematons. Vanaf ca. 10 jaar. Mirjam Oldenhave (Hengelo, 1960) is een zeer bekende Nederlandse jeugdauteur. Ze schreef meer dan veertig boeken, waaronder de populaire ‘Mees Kees’-serie. ‘Een vriendin met vuisten’ is een licht bewerkte uitgave van het gelijknamige boek uit 1998.

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia