Boek
Nederlands
Inspecteur Malin Fors heeft door haar thuissituatie moeite om niet persoonlijk betrokken te raken bij het onderzoek naar de moord op een echtpaar en de verdwijning van hun geadopteerde dochter.
Titel
Engelwater
Auteur
Mons Kallentoft
Vertaler
Neeltje Wiersma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Vattenänglar
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2013
440 p.
ISBN
9789401600828 (paperback) 9789401604598 (ISBN sticker, paperback)

Besprekingen

In een chique buitenwijk van Linköping worden de lijken gevonden van Cecilia en Patrick Andergren. Zij gaf les op een middelbare school; hij was een succesvol internationaal verkoper bij Saab. Ze zijn doodgeschoten in hun jacuzzi. Er is niets gestolen, maar hun vijfjarige geadopteerde dochter Ella is spoorloos. En hun huis ligt vlak naast een rivier. Rechercheur Malin Fors staat voor een raadsel: alles leek de familie voor de wind te gaan en ogenschijnlijk waren er geen vijanden. Gaandeweg achterhaalt ze dat achter de glanzende façade toch wat krassen zitten: sommige familierelaties waren grondig verzuurd, over de internationale verkoopactiviteiten van Patricks bedrijf doken in de pers al enkele keren geruchten over smeergeld op en de adopties van kinderen uit Vietnam —Ella is van daar afkomstig — hebben soms een duistere achtergrond. Hoewel de contouren over wat er zich allemaal afspeelde stilaan duidelijker worden, blijft Ella onvindbaar.
Dit is al de zesde roman met Malin Fors…Lees verder
Het eerste deel van een serie met inspecteur Malin Fors in de hoofdrol. In een welvarende wijk van de Zweedse stad Linköping wordt een echtpaar vermoord aangetroffen in hun jacuzzi. Hun vijf jaar oude geadopteerde dochter Ella is verdwenen. Alleenstaande moeder Malin onderzoekt de zaak, maar raakt persoonlijk bij het onderzoek betrokken. Haar problemen met drank en haar moeizame relatie met haar dochter zitten haar in de weg. Niettemin is zij vastbesloten om Ella en de moordenaar van haar ouders te vinden. Zo komt zij samen met haar collega’s op het spoor van meedogenloze misdadigers en fraude met de adoptie van Vietnamese kinderen. Om de zoveel pagina’s lardeert de auteur het verslag van het politiewerk met beschouwingen door een van de slachtoffers. Vanuit het graf leveren zij commentaar op het speurwerk. Een truc die weinig bijdraagt tot de spanningsboog in deze thriller. Hetzelfde geldt voor de impressionistische schrijfstijl van de auteur, die vrijwel elke zin op een nieuwe aline…Lees verder