Boek
Nederlands

Nelsson

+1
Nelsson
×
Nelsson Nelsson
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Nelsson is altijd flex, maar soms komt hij in situaties terecht die niet chill zijn, toch blijft hij er oké onder. En als het écht niet flex is dan helpen de avontuurlijke brieven van zijn opa hem om zich weer goed te voelen. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
Humor (jeugd), humor
Titel
Nelsson
Auteur
Nellerike de Voogd
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2022
202 p. : ill.
ISBN
9789021461991 (hardback)

Besprekingen

Een vermakelijke boek met korte verhalen over Nelsson in situaties thuis, op school en onderweg. Nelsson is altijd flex, maar net als iedereen, soms niet. Toch blijft hij er oké onder. En als het écht niet flex is dan leest hij de avontuurlijke brieven van zijn opa. Dan valt alles wel mee en is Nelsson weer flex. Met humor geschreven. Met zwart-wit illustraties. Voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Nelsson

Nelsson is een jongetje dat altijd flex is. Dat vindt hij tenminste zelf. Zeker wanneer hij voetbalt, hutten bouwt met z’n vrienden of kan gamen. Als je flex bent, voel je je immers oké. Maar soms voelt hij zich niet flex, zoals wanneer z’n broer valsspeelt of wanneer hij gezond moet eten of huiswerk moet maken. Op zo’n moment leest hij brieven van z’n opa. Hij beleefde allerlei avonturen en schrijft erover naar Nelsson. Het boek is niet echt een dagboek maar eerder een opsomming van bijzondere gebeurtenissen in het leven van Nelsson. Hij vertelt over z’n kennismaking met verschillende hobby’s waarbij het telkens mis liep, de podiummiddag op school wanneer hij zich in een rendier moet verkleden, het alarm dat afgaat tijdens een logeerpartij bij opa ... Ook z’n bezoek aan het zwembad eindigt hilarisch wanneer z’n vader z’n zwembroek verliest en de badmeester die uit het water vist.  Dit boek zal vooral moeilijke lezers aantrekken. De tekst staat in verschillende l…Lees verder