Een vrouw ontmoet een vroegere geliefde en verleent hem een gunst, waarna ze haar leven niet meer zeker is.
Titel
De gunst
Auteur
Nicci French
Vertaler
Iris Bol Eefje Bosch Marcel Rouwé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The favour
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2022
412 p.
ISBN
9789026357688 (paperback) 9789026361272 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Griezelig landschap van verlangens

De gunst, zo heet het nieuwe boek van het Britse schrijversduo Nicci French. De centrale vraag: wat als iemand nog iets tegoed van je heeft, maar je de tegenprestatie niet kan of wil leveren?

Dat Nicci Gerrard (63) en Sean French (62) een zwak hebben voor de Lage Landen, is al langer duidelijk, temeer er zelfs al een Nederlandse tulp naar hen is genoemd. Recent zakten ze zelfs af naar het Amsterdamse Boekenbal om er de benen te strekken. En zo krijgen Nederland en Vlaanderen telkens weer de primeur van hun nieuwste, om de hevige fans ter wille te zijn. Met De gunst zijn ze toe aan hun 25ste boek. "We zijn net boeren. Elk jaar zaaien we in, laten we de gewassen groeien en dan oogsten we", klinkt het in Het Parool.

De gunst - geen Frieda Klein-thriller ditmaal - cirkelt rondom de vraag: 'Als iemand ooit iets voor je heeft gedaan dat het daglicht niet kon verdragen en die persoon vraagt iets terug, in hoeverre ben je dat dan verplicht? En wat als dat iets is waar je niet achter staat?', aldus Sean in het Algemeen Dagblad.

Het leven van de succesvolle arts Jude gaat in De gunst in gruzelementen, net als ze op het punt staat te huwen met haar verloofde Nat. Tot…Lees verder

Een psychologische thriller van Nicci French waarin Jude haar eerste vriendje weer ontmoet na jaren geen contact te hebben gehad. Ze verleent hem een gunst waarvan ze al snel spijt krijg. Ze is haar leven niet meer zeker. 'De gunst' is ongecompliceerd geschreven en zal een breed publiek van thrillerlezers aanspreken. Nicci French (1959) is een internationaal bekend Britse schrijversduo.

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studee…Lees verder op Wikipedia