Boek
Nederlands

Van peuter tot kleuter : alles over de ontwikkeling en opvoeding van 1,5 tot 4 jaar : ontwikkeling, opvoeden, eten,...

Ouders van Nu (auteur)
+1
Van peuter tot kleuter : alles over de ontwikkeling en opvoeding van 1,5 tot 4 jaar : ontwikkeling, opvoeden, eten,...
×
Van peuter tot kleuter : alles over de ontwikkeling en opvoeding van 1,5 tot 4 jaar : ontwikkeling, opvoeden, eten,... Van peuter tot kleuter : alles over de ontwikkeling en opvoeding van 1,5 tot 4 jaar : ontwikkeling, opvoeden, eten,...

Van peuter tot kleuter : alles over de ontwikkeling en opvoeding van 1,5 tot 4 jaar : ontwikkeling, opvoeden, eten,...

Hoe wordt je kind zindelijk? Hoe om te gaan met een peuter die de hele dag nee roept of midden in de supermarkt een driftbui krijgt? Wat doe je als je kind zijn eten meer op de grond gooit dan in zijn mond stopt? Situaties die voor iedere ouder herkenbaar zijn.

Van peuter tot kleuter geeft je alle informatie én tips over het gedrag van je peuter. Ook is er volop aandacht voor o

Onderwerp
Kleuters, Opvoeding, Peuters
Titel
Van peuter tot kleuter : alles over de ontwikkeling en opvoeding van 1,5 tot 4 jaar : ontwikkeling, opvoeden, eten, spelen, schermtijd
Auteur
Ouders van Nu
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Kosmos, [2020]
214 p. : ill.
ISBN
9789021578705 (hardback)

Besprekingen

In deze uitgave van een bekend blad over kinderen en opvoeden gaat het over de ontwikkeling van peuter tot kleuter. De belangrijkste thema’s komen aan bod: ontwikkeling, opvoeding, eten, slapen en gezondheid. De thema’s worden op aansprekende wijze uitgelegd door stukjes theorie, adviezen van experts, goede voorbeelden en schema's, checklijsten, wist-je-datjes of aan de hand van vragen. De informatie is heel compleet en daarmee een prettig naslagwerk voor ouders. Specifieke onderwerpen zijn met behulp van het register gemakkelijk te vinden. Het gebonden boek is mooi vormgegeven met illustraties in kleur.

Over Ouders van Nu

Ouders van Nu was voorheen een tijdschrift, tegenwoordig is het een merknaam waaronder een tijdschrift, website, app en ook een online shop vallen. De doelgroepen van dit merk zijn nieuwe ouders en ouders met kleine kinderen. Sinds 2019 is het merk eigendom van DPG Media Magazines.

Geschiedenis

Het tijdschrift is, als opvolger van het blad Straks, in 1967 opgericht als vakblad voor ouders en op 26 september 1967 verscheen de eerste uitgave.

De initiatiefnemers voor het blad waren de artsen J.H Uit den Bogaard (eindredacteur), J. Euwema en M. van Beugen. Uitgever was het bedrijf Zomer en Keuning uit Wageningen. In het begin richtte het tijdschrift zich naast baby’s ook op pubers met daarbij onderwerpen als roken en uitgaan. In 1969 werd de uitgeverij en daarmee het maandblad eigendom van het Kluwer concern.

In 1971 kreeg het blad voor het eerst een hoofdredacteur: Psychologe Rita Kohnstamm. Onder haar leiding…Lees verder op Wikipedia