Boek
Nederlands

Mag ik ook mee?

Owen Davey (auteur), Ineke Ris (vertaler)
+1
Mag ik ook mee?
×
Mag ik ook mee? Mag ik ook mee?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Teddie gaat vissen en Broertje Beer wil ook mee! Kleine broertjes kunnen zulke lastpakken zijn. Wordt het toch leuk? Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Mag ik ook mee? / tekst en illustraties Owen Davey
Auteur
Owen Davey
Vertaler
Ineke Ris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Can I come too?
Uitgever
Antwerpen: C. De Vries-Brouwers, 2023
[32] p. : ill.
ISBN
9789061743880 (hardback)

Besprekingen

Een prentenboek over een beertje dat met zijn grote broer gaat vissen.Teddie gaat vissen en Broertje Beer wil ook mee. Eerst loopt hij veel in de weg, maar uiteindelijk hebben de twee broers het leuk samen. In opgewekte stijl geschreven. Prentenboek met fraaie, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Mag ik ook mee?

Teddie wil gaan vissen en zijn kleine broer, Broertje Beer, wil met hem mee. Aanvankelijk heeft Teddie geen zin om op kleinere broer te passen en probeert hij zo snel en ze serieus mogelijk te handelen. Maar Broertje Beer is niet de handigste en zorgt voor heel wat oponthoud en de nodige aandacht. Uiteindelijk is het juist door zijn onhandigheid en zijn enthousiasme dat hij een succesvol visser wordt. Grote broer is trots op zijn kleinere broer en samen beslissen ze om de vis terug in het water te laten.Een situatie waarin je van plan bent om alleen op pad te gaan en dan onverwacht en ongewenst gezelschap krijgt, heeft iedereen wel eens meegemaakt. Je voelt dus de ergernis van Teddie die opgescheept zit met zijn kleine broer. Maar anderzijds werkt het enthousiasme en de naïviteit van Broertje Beer ook zo aanstekelijk: je zou hem zó knuffelen en met hem op pad gaan. Broertje Beer zorgt dan ook zonder het te willen voor heel wat hilariteit en humor, maar grote broe…Lees verder