Dvd
Engels

Paddington 2

Paul King (regisseur), Dario Marianelli (componist), Michael Bond (naar het werk van)
Beertje Paddington wil zijn tante voor haar verjaardag een duur boek geven. Wanneer het boek wordt gestolen krijgt hij de schuld. De familie Brown gaat achter de echte dief aan. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Paddington 2 / directed by Paul King; written by Paul King and Simon Farnaby
Regisseur
Paul King 1978-
Componist
Dario Marianelli 1963-
Naar het werk van
Michael Bond
Taal
Engels
Uitgever
Studio Canal, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 99 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Frans Naar Paddington Bear van Michael Bond
EAN
5412370846600

Besprekingen

Vervolg op de film ‘Paddington‘* (2014), opnieuw door de Britse regisseur Paul King. De onhandige en vriendelijke beer Paddinton heeft het naar zijn zin bij de familie Brown in Londen. Door allerlei baantjes in de buurt – als glazenwasser, kapper, schilder – spaart hij voor een duur cadeau voor zijn tante Lucy in Peru, die binnenkort honderd wordt: een antiek uitklapboek over Londen. Dit boek wordt gestolen door Phoenix Buchanan (Hugh Grant), een acteur en meestervermommer, maar Paddington krijgt de schuld en belandt in de gevangenis. De recensenten geven 4-5 sterren. Sabeth Snijders (NRC 5-12-’17): ‘(…) mogelijk nog aandoenlijker dan het origineel. (…) De familiefilm is een perfecte mix van nostalgie, kinderslapstick en knipogen voor ouders. (…)’ Vanaf ca. 7 jaar.

Over Paul King

Paul King (Galway 20 november 1960) is een Iers voormalig zanger en presentator. In 1985 had hij met zijn band King een internationale hit met het nummer Love & Pride. In 1987 ging Paul King solo, maar daarin was hij niet succesvol. Begin jaren 90 ging hij werken voor MTV Europe als VJ, en presenteerde hij enkele jaren de programma's 120 Minutes (alternatieve muziek) en MTV's Greatest Hits. Als een van de oudere MTV-VJ's ruimde hij na verloop van tijd het veld, en verruilde hij de zender voor de muziekzender VH1, die zich op een iets ouder publiek richtte. Verder maakte hij nog commerciële muziek-reclames voor verschillende thuiswinkelkanalen.