Titel
Sherlock
Regisseur
Paul McGuigan Euros Lyn
Naar het werk van
Arthur Conan Doyle
Componist
David Arnold 1962- Michael Price
Acteur
Benedict Cumberbatch Martin Freeman
Scenarist
Steven Moffat Mark Gatiss
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2010
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2010
Speelduur
ca. 267 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands BBC productie Gebaseerd op het werk van Arthur Conan Doyle
EAN
8715664083826

Besprekingen

Britse televisieserie gestart in 2010 en gecreëerd door Steven Moffat en Mark Gatiss. In de hoofdrollen Benedict Cumberbatch als Sherlock Holmes en Martin Freeman als Doctor John Watson. Deze Sherlock Holmes-serie is een reïnterpretatie van de verhalen van Conan Doyle (1859-1930) en speelt zich af in het heden. Dit betekent dat Holmes gebruik maakt van mobiele telefoons, computers en het internet. Ook rookt hij geen pijp, maar gebruikt hij nicotinepleisters. Daarnaast is hij niet gekleed zoals Holmes meestal wordt afgebeeld. Enkele elementen zijn wel bewaard gebleven, zoals het adres van Holmes' en Watsons woning en de aanwezigheid van Moriarty als antagonist. Watson, gewond geraakt in Afghanistan, keert terug naar Londen waar hij Holmes ontmoet. Samen trekken zij op tegen de misdaad, veelal als geniale hulpen van de politie. Deze dvd bevat de eerste drie afleveringen van het eerste seizoen en is uitgezonden door de KRO. Het tweede seizoen is in productie en zal in de herfst van 2011…Lees verder

Over Paul McGuigan

Paul McGuigan (Bellshill, 19 september 1963) is een Schotse film- en televisieregisseur.

Biografie

Paul McGuigan begon in de jaren 1990 als televisieregisseur aan zijn carrière. In 1998 maakte hij zijn filmdebuut met het komisch drama The Acid House. Twee jaar later volgde de Britse gangsterfilm Gangster No. 1 (2000), met een cast bestaande uit onder meer Paul Bettany, Malcolm McDowell en David Thewlis. De film leverde hem een European Film Award-nominatie op in de categorie voor ontdekking van het jaar.

Na de eeuwwisseling werd hij vooral bekend als de regisseur van de misdaadfilm Lucky Number Slevin (2006) en de populaire tv-serie Sherlock. Voor de aflevering "A Scandal in Belgravia" (2012) werd hij genomineerd voor een Emmy Award. Daarnaast regisseerde hij ook de pilots voor de series Scandal, Devious Maids en Designated Survivor.

Filmogra…Lees verder op Wikipedia

Suggesties