Ten dode opgeschreven

Peter James (auteur), Ineke de Groot (vertaler)
+1
Ten dode opgeschreven
×
Ten dode opgeschreven Ten dode opgeschreven
In de reeks:
Genre:
Aan de kust van Sussex wordt het lichaam van een jongen, chirurgisch ontdaan van zijn vitale organen, uit zee opgevist, terwijl een moeder wanhopig op zoek is naar een lever voor haar dochter, die anders spoedig zal sterven.
Titel
Ten dode opgeschreven
Auteur
Peter James 1948-
Vertaler
Ineke de Groot
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dead tomorrow
Editie
1
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2009
479 p.
ISBN
9789026126710 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

In de Noordzee wordt door een baggerboot het lijk opgevist van een jongeman wiens organen via chirurgische weg verwijderd blijken te zijn. Wat later worden er voor de kust van Sussex nog twee lijken in een identieke toestand aangetroffen. Inspecteur Roy Grace en zijn team worden belast met het onderzoek naar de moorden op de drie jonge mensen. Hun speurtocht leidt hen naar de daklozen in Boekarest die door gewetenloze mensensmokkelaars worden misleid. Ondertussen zoekt een wanhopige moeder naar een leven voor haar doodzieke dochter. Via het internet belandt zij op de zwarte markt. Vroeg of laat zal haar pad dat van inspecteur Roy Grace kruisen.

Ten dode opgeschreven is het vijfde boek in een reeks met Roy Grace in de hoofdrol. Sinds zijn vrouw negen jaar geleden verdween, is Grace eindelijk weer gelukkig. Hij heeft een relatie met Cleo, de hoofdpathologe in het stadsmortuarium van Brighton Cove. Nu Cleo zwanger is, geeft hij zijn zoektocht naar zijn verdwenen vrouw op. …Lees verder
Vijfde, afzonderlijk te lezen deel in een serie rond inspecteur Roy Grace, die hier te maken krijgt met illegale orgaantransplantaties. Aan de kust van Sussex wordt het lichaam van een jongen uit de zee opgevist, hij is chirurgisch ontdaan van zijn vitale organen. Er volgen meer doden. Lynn Beckett is wanhopig op zoek naar een lever voor haar dochter, die anders spoedig zal sterven. Via het internet vindt ze iemand die haar er een kan leveren. Roy Grace komt door onderzoek op het spoor van een groep Oost-Europese handelaars die kinderen naar Engeland smokkelt om daar van hun organen ontdaan te worden. De hoofdstukken handelen afwisselend over Grace (zowel zijn politiewerk als zijn privéleven), Lynn, de kinderen in Boekarest en de smokkelaars. Goed geschreven thriller (‘vakkundig’, aldus Crimezone.nl) met veel inzicht in de problemen die de verschillende personages hebben. Een spannend, maar ook gruwelijk verhaal. Kreeg vijf sterren op Crimezone.nl. www.peterjames.com. Paperback, klein…Lees verder

Over Peter James

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Peter James (Brighton, 22 augustus 1948) is een Britse auteur en filmproducent. Zijn recente werk bestaat uit de Roy Grace-serie, misdaadromans over een rechercheur uit Brighton.

Bibliografie

Roy Grace-serie

 • Dead Simple (Doodsimpel) (2005)
 • Looking Good Dead (De dood voor ogen) (2006)
 • Not Dead Enough (Op dood spoor) (2007)
 • Dead Man's Footsteps (Op sterven na dood) (2008)
 • Dead Tomorrow (Ten dode opgeschreven) (2009)
 • Dead Like You (Doodskus) (2010)
 • Dead Man's Grip (Dodemansrit) (2011)
 • Not Dead Yet (Schijndood) (2012)
 • Dead Man's Time (Doodsklok) (2013)
 • Want You Dead (Als de dood) (2014)
 • You Are Dead (Tot in de dood) (2015)
 • Love You Dead (Dodelijke aff…Lees verder op Wikipedia

Suggesties