Engeland, 1883. De getrouwde Charles Dickens krijgt een relatie met actrice Nelly, die veroordeeld is tot een onzichtbaar bestaan.
Titel
The invisible woman
Regisseur
Ralph Fiennes
Componist
Ilan Eshkeri
Naar het werk van
Claire Tomalin
Acteur
Ralph Fiennes Felicity Jones Kristin Scott Thomas Tom Hollander
Taal
Engels
Uitgever
Wild Bunch, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
108 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8718836861222

Besprekingen

Engels drama uit 2013 van regisseur Ralph Fiennes - die tevens de hoofdrol vertolkt - gebaseerd op het gelijknamige boek (1990) van Claire Tomalin. 'The invisible woman' vertelt het verhaal van toneelactrice Nelly Ternan (Felicity Jones) die een geheime verhouding had met Charles Dickens. Mike Peek (Het Parool, 26-3-’14) kent 4 (van 5) sterren toe: ‘(…) Felicity Jones, broos en ingetogen, excelleert als de slimme maar kansarme Ellen. Prachtig is de scène waarin ze bezoek krijgt van Catherine [Dickens’ echtgenote/red].’ Kevin Toma (Volkskrant, 27-3-’14) geeft 3 (van 5) sterren: ‘(…) Actrice Felicity Jones is als Ellen Ternan een genot (…). Tegenspeler Ralph Fiennes, die ook de kundige regie voerde, is eveneens op dreef (…) Sommige scènes zijn op zichzelf staande kunststukjes (...). Op zulke momenten is The Invisible Woman om in te lijsten zo mooi.’ Ontving zowel een Oscar- als Bafta-nominatie voor Beste kostuums.

Over Ralph Fiennes

CC BY 2.0 - Foto van/door Dick Thomas Johnson from Tokyo, Japan

Ralph Nathaniel Twisleton-Wykeham-Fiennes (spreek uit: [ˈreɪf ˈfaɪnz]?; Ipswich, Suffolk, 22 december 1962) is een Brits acteur. Hij werd opgeleid aan de Royal Academy of Dramatic Art en werd in 1988 lid van het theatergezelschap de Royal Shakespeare Company. Hij is de oudere broer van acteur Joseph Fiennes.

Hij maakte in 1992 zijn filmdebuut als Heathcliff in Wuthering Heights, tegenover Juliette Binoche. Hij verwierf internationale bekendheid door zijn rol als Amon Göth, de commandant van concentratiekamp Płaszów, in Schindler's List (1993). Hij werd genomineerd voor de Oscar voor beste mannelijke bijrol. Zijn tweede Oscarnominatie volgde in 1997; ditmaal in de categorie beste mannelijke hoofdrol voor zijn rol in The English Patient.

Fiennes is ook te zien als Voldemort in de Harry Potter-films. Daarnaast speelde hij in onder meer de James Bondfilm Skyfall, als Gareth Mallory. Aan het einde van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties