Titel
Body of lies
Regisseur
Ridley Scott 1937-
Componist
Marc Streitenfeld
Naar het werk van
David Ignatius
Acteur
Leonardo DiCaprio Russell Crowe
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2009
1 dvd-video
Oorspr. opname
2008
Speelduur
ca. 123 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Duits, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
EAN
5051888029466

Besprekingen

Amerikaanse spionagethriller uit 2008 van Ridley Scott (American gangster; Black Hawk down), met Leonardo DiCaprio en Russell Crow, gebaseerd op de roman van David Ignatius. Roger Ferris is een CIA-agent die jacht maakt op het brein achter een golf van terroristische aanslagen. Ferris trekt de hele wereld over in een poging de terroristische activiteiten voor te blijven. Via een realtime satellietverbinding staat hij in contact met CIA-collega Ed Hofman die de strategische beslissingen neemt. Dana Linssen (NRC 19-11-'08) geeft 3 (van 5) balletjes: 'Actiefilms maken kan hij (red./Scott) namelijk wel. Het probleem zit hem meer in verhalen vertellen. En net nu we het gevoel hebben dat films als Syriana, The kingdom of In the Valley of Elah zo'n beetje alles hebben verteld over de 'war on terror', doet Scott het met Body of lies nog eens dunnetjes over. Links, rechts, pacifistisch, patriottisch, alle perspectieven zijn aan bod gekomen en met Body of lies kun je nog eens alle kanten op.' A…Lees verder

Over Ridley Scott

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Ridley Scott (South Shields, 30 november 1937) is een Brits fotograaf, filmregisseur en filmproducent. Hij is vooral bekend om zijn visueel overweldigende en groots opgezette Hollywood-actiefilms. Zijn jongere broer Tony Scott (1944-2012) was ook regisseur van actiefilms.

Kort overzicht

Hoewel Scott zich als filmmaker in het commerciële circuit bevindt, wordt hij toch door veel critici als een kunstenaar gezien. Dit komt vooral door het opvallende stijlvolle, kleurrijke en opmerkelijk uitgelichte camerawerk dat in zijn films altijd domineert. Ook stralen zijn films een opvallende voorliefde voor schilderkunst en geschiedenis uit.

Scott maakte in het begin van zijn carrière sciencefiction cult-films als Alien en Blade Runner. Later ging hij zich steeds meer toeleggen op actiefilms om zich vervolgens te specialiseren in historische spektakelfilms.

In 2015 kreeg Scott een ster op de Hollywood Walk o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek