Boek
Nederlands

Als een vossenstaart op een landkaart : dierenverhalen

Riet Wille (auteur), Sassafras De Bruyn (illustrator)
+1
Als een vossenstaart op een landkaart : dierenverhalen
×
Als een vossenstaart op een landkaart : dierenverhalen Als een vossenstaart op een landkaart : dierenverhalen

Als een vossenstaart op een landkaart : dierenverhalen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
25 dierenfabels van over de hele wereld in een prachtig vormgegeven boek. Verhalen met een boodschap die zijn bedoeld om ons mensen een spiegel voor te houden. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Als een vossenstaart op een landkaart : dierenverhalen
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Sassafras De Bruyn
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2022
135 p. : ill.
ISBN
9789462916722 (hardback)

Besprekingen

Als een vos net wil beginnen aan een maaltje forel komt er een beer aan met een knorrende maag. De vos neemt hem mee naar een gat in het ijs waar beer zijn staart in moet laten hangen. De vissen zullen dan wel snel in zijn staart bijten maar beer komt van een koude kermis thuis. Dit is een van de fabels die opnieuw op rijm gezet is uit dit prachtig vormgegeven boek. De fabels komen overal vandaan van Zweden tot China, van Rusland tot België. Zelfs Nederland is met een fabel vertegenwoordigd over een vos die opgesloten raakt in een kist waar een dode kip in ligt. Uiteindelijk weet een haas een slimme oplossing en moet de vos het onderspit delven. Zo komen er in elke fabel de nodige lessen voorbij.Het boek bevat een bijzondere layout en geeft ons een beeld van dieren die ons als mens een spiegel voorhouden. Jammer, dat het rijm van de fabels niet altijd heel ritmisch is maar verder een fantastisch boek voor kinderen vanaf 10 jaar.

Als een vossenstaart op een landkaart

Riet Wille ken je misschien als schrijfster van kinderpoëzie of boeken voor beginnende en moeilijke lezers. Onlangs schreef ze ook Van Leeuw tot Leeuwerik met fabels van Aesopus. Tijdens haar zoektocht naar fabels voor die bundel, ontdekte ze ook een schat aan dierenfabels uit de hele wereld. De mooiste bewaarde ze en zette ze op rijm voor haar nieuwe bundel Als een vossenstaart op een landkaart. Dierenverhalen. De fabels werden gecombineerd met de prachtige illustraties van Sassafras De Bruyn. Samen maakten ze een stevige bundel van 135 bladzijden. De Bruyn ken je mogelijk als illustratrice voor het Gentse Kinder- en Jeugdtheater KOPERGIETERY of van De mooiste herinnering van Iedereen Beroemd op Eén. Daarnaast illustreerde ze ook al veel kinderboeken zoals Het geheime boek van Sinterklaas.In deze bundel voorziet de Bruyn elke fabel van minstens één paginavullende illustratie, aangevuld door kleinere illustraties om de…Lees verder

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia