Een succesvol ondernemer grijpt zelf in als de pogingen van de FBI om zijn ontvoerde zoontje op te sporen falen
Titel
Ransom
Regisseur
Ron Howard
Componist
James Horner 1953-2015
Acteur
Mel Gibson 1956- Rene Russo
Taal
Engels
Uitgever
Touchstone Home Video, 2002
1 dvd-video
Oorspr. opname
1996
Speelduur
134 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
8711875938146

Besprekingen

Amerikaanse thriller uit 1996 van regisseur Ron Howard, met Mel Gibson, René Russo, Brawley Nolte. Een succesvol ondernemer grijpt zelf in als de pogingen van de FBI om zijn ontvoerde zoontje op te sporen, falen. Antoinette Polak (NRC): 'Gibsons optreden is zoals we van een eigengereide held mogen verwachten.' Gerdin Linthorst (Volkskrant): 'Het aardigst is de wijze waarop de ontvoering met een strakke en zeer adequate cameravoering verandert in een schaakspel van een vader en een kidnapper. (...) Ongebruikelijk in dit genre is overigens de ingehouden muziek van James Horner die opmerkelijk subtiel geplaatst en even weinig ijdel als het camerawerk is. Ransom kent voorts enkele aardige wendingen in het verhaal en een knap in beeld gebrachte eindscène, waarin verkeerslawaai en muziek een enerverende samenwerking aangaan.' De dvd bevat enkele interessante extra's.

Over Ron Howard

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Georges Biard

Ronald William Howard (Duncan (Oklahoma), 1 maart 1954) is een Amerikaans filmregisseur, producer en acteur. Hij won een Oscar voor beste regisseur en beste film voor de film A Beautiful Mind.

Biografie

Kinderjaren

Howard werd geboren in het stadje Duncan in de staat Oklahoma. Zijn ouders Jean en Rance waren allebei acteur. Zijn vader was daarnaast regisseur en scenarist. Rance, die oorspronkelijk Beckenholdt heette, had de naam Howard aangenomen als artiestennaam. Om dichter bij hun werk te wonen, betrokken Rance en Jean een huis in Hollywood in de buurt van de Desilu-studio's van Lucille Ball. Hun oudste zoon Ron ging naar de school in de Desilu-studio's en kwam al jong in aanraking met de film- en televisiewereld. Op vijfjarige leeftijd had hij al een rolletje in de film The Journey (1959). Ook speelde hij rolletjes in televisieseries als The Dupont Show, The Twil…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek