Boek
Nederlands

Ons huis : kijk- en voorleesboek

+1
Ons huis : kijk- en voorleesboek
×
Ons huis : kijk- en voorleesboek Ons huis : kijk- en voorleesboek
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Prentenboek over een huis met verschillende bewoners. Vanaf ca. 2 jaar
Onderwerp
Appartementen
Extra onderwerp
wonen, huizen
Titel
Ons huis : kijk- en voorleesboek
Auteur
Rotraut Susanne Berner
Vertaler
Anja De Lombaert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Zu Hause in Wimmlingen
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2023
[14] p. : ill.
ISBN
9789401493543 (hardback)

Besprekingen

In een groot huis wonen veel mensen bij elkaar. Op een dag doen de volwassenen, kinderen en dieren veel verschillende dingen in, om, en buiten het huis, zoals in de tuin spelen en werken, slapen, schilderen en naar de rommelmarkt gaan. Op de eerste spread is het volledige huis zonder voorgevel afgebeeld. Op de volgende vijf spreads staat een verdieping afgebeeld met daaronder gedetailleerdere tekeningen van kamers en/of bewoners. Op de laatste spread is het huis met voorgevel in de avond afgebeeld. De teksten staan in korte zakelijke zinnen onder de illustratie, afgedrukt in geschreven hoofdletters. Daardoor is het geen verhaal, maar een beschrijving zonder kop of staart. Het is leuk om steeds terug te bladeren naar de eerste spread om te zien wat er anders is. Voor kinderen vanaf ca. 3 jaar een leuk boek om samen te bekijken en te bespreken.

Over Rotraut Susanne Berner

Rotraut Susanne Berner (Stuttgart, 26 augustus 1948) is een Duits schrijfster en illustrator van kinderboeken.

Leven

In 1975 studeerde Berner af als grafisch vormgever in München. Sinds 1977 is ze als zelfstandig illustrator en vormgever aan de slag. Haar man, Armin Abmeier, overleed in 2012. Hij is in haar zoekboeken vereeuwigd als ‘Armin de boekhandelaar’.

Werk

De loopbaan van Berner is vergelijkbaar met die van Wolf Erlbruch, een andere bekende Duitse illustrator. Ze behoren tot dezelfde generatie en beginnen hun carrière met het illustreren van boekcovers en verhalen van andere auteurs. Pas later schrijven ze eigen verhalen die ze ook illustreren.

Berner valt voor het eerst op in Nederland en België door haar illustraties in Mijn vader van Toon Tellegen uit 1994. In 1997 maakt ze van De telduivel van Hans Magnus Enzensberger een succes door de spitsvondige tekeningen. In…Lees verder op Wikipedia