Boek
Nederlands

Beauregard 'Bug' Montage is een goudeerlijke monteur, een liefhebbende echtgenoot en een hardwerkende vader. Maar ooit was Bug de man die van de heuvels van North Carolina tot de stranden van Florida bekendstond als de beste vluchtautobestuurder van de Oostkust.

Wanneer zijn zorgvuldig opgebouwde nieuwe leven in elkaar dreigt te storten voelt hij de onverbiddelijke aantrekkingskracht

Titel
Een laatste uitweg
Auteur
S.A. Cosby
Vertaler
Joost van der Meer Bill Oostendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Blacktop wasteland : a novel
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, copyright 2022
316 p.
ISBN
9789044363906 (paperback)

Besprekingen

Nog één keer

Iedereen trekt een blik superlatieven open voor de misdaadroman van S.A. Cosby.

Als je alle commentaren leest die de Amerikaanse auteur S.A. Cosby op zijn tweede misdaadroman Een laatste uitweg heeft gekregen, lijkt het of er een nieuwe superster is opgestaan.

Te veel eer klinkt verdacht maar deze misdaadroman maakt al die lofbetuigingen moeiteloos waar door de geraffineerde plot, de psychologische diepgang waarmee Cosby zijn personages neerzet, de stilistische bravoure van de beschrijvingen en de snedige dialogen die vaak uiterst grappig zijn.

Het verhaal laat zich eenvoudig samenvatten. Ooit was Beauregard 'Bug' Montage de beste vluchtautobestuurder van de VS die werd ingehuurd wanneer misdadigers, vaak bankovervallers, snel moesten kunnen ontsnappen. Die periode - hij bracht ook een tijd door in de gevangenis - heeft hij achter zich gelaten. Nu heeft hij zich gesetteld met vrouw en kinderen als een zelfstandige automonteur. Maar de tijden zijn zwaar en de schulden lopen op; zijn zoon moet een beugel krijgen en zijn moeder dreigt haar plaats in…Lees verder