Een jong stel reist door Noord-Amerika op zoek naar een geschikt thuis voor hun aanstaande baby
Titel
Away we go
Regisseur
Sam Mendes
Componist
Alexi Murdoch
Acteur
John Krasinski Maya Rudolph
Taal
Engels
Uitgever
A Film, 2009
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
94 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8716777929056

Besprekingen

Een speelfilm uit 2009 van Sam Mendes (Revolutionary road; American beauty) met in de hoofdrollen John Krasinski en Maya Rudolph. Burt en Verona, dertigers, verwachten binnenkort hun eerste kind. Ze wonen in de buurt van zijn ouders, maar omdat die onverwacht naar het buitenland verhuizen, hebben ze als freelancers de keus waar ze willen gaan wonen. Ze gaan op reis langs familie en oude bekenden in de VS en Canada, maar dat valt tegen. De meeste recensenten zijn kritisch. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 12-8-'09): '(...) Probleem is dat beide hoofdfiguren zo met zichzelf zijn ingenomen, dat zij na verloop van tijd behoorlijk irritant overkomen. (...)' Belinda van de Graaf (Trouw 13-8-'09): 'een onleuke komedie'. Jann Ruyters (Trouw 29-1-'10) ziet het anders: '(...) ontspannen roadmovie die soepel van Montreal naar Miami springt en ondertussen de twijfels rondom het ouderschap voorbij laat komen. (...) een beetje te gek af en toe, maar in mild gepieker een aanrader voor iedere zwangere.' Ve…Lees verder

Over Sam Mendes

Samuel Alexander Mendes (Reading, 1 augustus 1965) is een Brits theater- en filmregisseur.

Als theaterregisseur is hij bekend voor zijn productie van de musical Cabaret in 1998.

Als filmregisseur is hij bekend om zijn debuutfilm American Beauty, waarmee hij een Oscar won in de categorie Beste Regisseur. Later maakte hij nog twee films, die volgens hem deel uitmaakten van zijn Amerika-trilogie. Het drieluik begint met American Beauty, een film rond het Amerikaanse gezinsleven, later volgde Road to Perdition rond het Amerikaanse gangstermilieu uit de jaren 30 en ten slotte een film rond het United States Marine Corps, Jarhead.

Na romances met een aantal actrices waaronder Cameron Diaz, Calista Flockhart en Rachel Weisz, trouwde Mendes met Kate Winslet op 24 mei 2003. Winslet en Mendes gingen in 2010 uit elkaar.

Zijn film 1917 won in 2020 bij de Golden Globes de prijs voor beste film.

Filmografie…Lees verder op Wikipedia