Boek
Nederlands

Het Ministerie van Oplossingen en de zilverjongen

Sanne Rooseboom (auteur), Mark Janssen (illustrator)
+1
Het Ministerie van Oplossingen en de zilverjongen
×
Het Ministerie van Oplossingen en de zilverjongen Het Ministerie van Oplossingen en de zilverjongen

Het Ministerie van Oplossingen en de zilverjongen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Nina (11) werkt als ambtenaar bij het Ministerie van Oplossingen. Zij vindt het maar niets dat ze Ralf, die zo onaardig is en kinderen pest, moet helpen. Maar daar denken de andere leden van het Minsterie heel anders over. Want Ralf heeft allerlei problemen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Helpen, Pesten
Titel
Het Ministerie van Oplossingen en de zilverjongen
Auteur
Sanne Rooseboom
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, © 2020
235 p. : ill.
ISBN
9789000374984 (hardback)

Besprekingen

Nina (11) baalt wanneer de Nederlandse tak van het geheime Ministerie van Oplossingen in actie moet komen voor de pesterige tienerzoon van de vijand. Zij, Ralf (9), Alfa (11), Kai (12) en de bejaarde dames Vis en Tirza werken gelijktijdig aan een schaduwzaak om Jack de Zilverman te misleiden. Onafhankelijk te lezen vierde boek over het Ministerie van Oplossingen, met een sympathiek gegeven dat vlot en geloofwaardig in begrijpelijke taal en spannende beelden wordt neergezet met gevoel voor humor en relativering. Het verhaal bevat veel dialogen en ook sms-berichten. De inzichtelijke weergave van gedachten en gevoelens tegen een achtergrond van een geheimzinnige wereld van volwassenen en de situering op locaties zoals een middelbare school zorgen voor vele identificatiemogelijkheden. De indeling in korte getitelde hoofdstukken, het prettig leesbare lettertype en de vele kleine zwart-witillustraties vergemakkelijken het lezen. In 2019 verscheen het derde boek 'Het Ministerie van Oplossing…Lees verder

Over Sanne Rooseboom

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sanne Rooseboom

Sanne Rooseboom (Utrecht, 1979) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Rooseboom werkte tien jaar als journalist voor onder meer dagblad De Pers, Vrij Nederland, HP/De Tijd en radiozender SublimeFM. In die periode was ze onder meer correspondent in Londen. Ze was op Twitter actief als een van de Kortschrijvers, auteurs die dagelijks een verhaal schrijven van 140 tekens. Rooseboom woont in Rotterdam met haar echtgenoot en kinderen.

Haar boek 'Mot en de metaalvissers' stond in 2023 op de shortlist van De Boon, een Vlaamse literatuurprijs. Het boek werd ook genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2023.

Bibliografie

  • Het Ministerie van Oplossingen (uitgeverij Van Goor, 2016)
  • Jippie! Een humeurig sprookje (uitgeverij Van Holkema en Warendorf, 2016)
  • Jippie! En de ridders van Hak (uitgeverij Van Holkema en Warendorf, 2017)
  • Het Ministerie …Lees verder op Wikipedia