Strip
Nederlands

De handen uit de mouwen

Serge Ernst (illustrator), Zidrou (scenarist)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Titel
De handen uit de mouwen / tekeningen Ernst ; scenario Zidrou
Illustrator
Serge Ernst
Scenarist
Zidrou
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Boule à zéro
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2021
45 p. : ill.
ISBN
9789463068376 (paperback)

Besprekingen

Grappig en ontroerend stripverhaal over de avonturen van de 9-jarige Zita die in een ziekenhuis woont vanwege leukemie. Het ziekenhuis mist een kamer waar ouders van opgenomen kinderen kunnen overnachten en Zita is vastbesloten om dit probleem om te lossen. Met cartoonachtige tekeningen. Ballonstrip in kleur. Vanaf 12 jaar. Zidrou (Anderlecht, 1962) is een internationaal bekende Belgische stripboektekenaar. Zijn werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven.Het boek maakt deel uit van de serie: 'Kale kop'.

Over Serge Ernst

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Selbymay

Serge Ernst (Thimister, 13 februari 1954) is een Belgisch striptekenaar en cartoonist.

Aan het instituut Saint-Luc te Luik volgde Ernst een opleiding in het tekenen, gravures maken, illustreren en het ontwerpen van reclames. Vervolgens werkt hij hier een jaar als docent illustreren.

In 1975 ging Ernst werken bij het stripblad Kuifje. Hij maakte hier de cartoon Knipoogje ('Clin d'Oeil') en de strips 'Les Égarés' , 'William Hazehart' (William Lapoire, scenario van Didgé) en 'Les Casas de l'Oncle Ernst'. Vervolgens maakte hij, in samenwerking met uitgeverij La Sablière, 'Ciel mon Paris!' en 'L'Europe en Douce'. In 1992 sloot hij zich aan bij het blad Robbedoes en maakte de strip 'De Zappers' ('Les Zappeurs', scenario later van de hand van Jean-Louis Janssens).

Ernst woont in Frankrijk.

Lees verder op Wikipedia