Een drukbezet echtpaar wordt tijdens een avondje uit aangezien voor een echtpaar met relaties in de onderwereld
Titel
Date night
Regisseur
Shawn Levy
Componist
Christophe Beck
Acteur
Steve Carell Tina Fey
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
ca. 98 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Arabisch
EAN
8712626051046

Besprekingen

Een actiekomedie van Shawn Levy (Night at the museum, Cheaper by the dozen) met in de hoofdrollen de bekende komieken Steve Carell (The office) en Tina Fey (30 Rock). Een drukbezet echtpaar met twee kinderen plant zo nu en dan een avondje uit om hun relatie op peil te houden. Tijdens zo'n avond in Manhattan worden ze in een trendy restaurant aangezien voor een echtpaar dat verwikkeld is in criminele zaken. Er volgt een lange nacht vol spannende en komische situaties. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 6-5-'10) prijst het improvisatietalent van de hoofdrolspelers, maar vindt de verwikkelingen flauw en het scenario rammelend. Pauline Kleijer (Volkskrant 6-5-'10) ziet er meer in: 'Dat Date Night net iets meer is dan een matige komedie, ligt aan de chemie tussen de komieken Fey en Carell, en aan hun goedmoedige vertolking van een doodnormaal, vriendelijk stel van middelbare leeftijd. Waar veel Hollywoodkomedies grossieren in karikaturale personages en denigrerende grappen, is Date Night prettig po…Lees verder

Over Shawn Levy

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mikhail Popov

Shawn Levy (Montreal, 1968) is een Canadees/Amerikaans acteur, filmregisseur, filmproducent en scenarioschrijver.

Levy is ook actief onder de namen Sean Levy en Shaun Levy.

Biografie

Levy heeft als tiener zijn opleiding gevolgd op de St George’s High School in Montreal en later op de Stagedoor Manor in New York. Op twintigjarige leeftijd haalde hij zijn diploma op Yale-universiteit. Hierna verhuisde hij naar Los Angeles om zich te vestigen als acteur.

Levy begon in 1986 met acteren in de film Miles to Go.... Hierna heeft hij nog meerdere rollen gespeeld in films en televisieseries zoals Tour of Duty (1989-1990), Beverly Hills, 90210 (1993), Made in America (1993), Big Fat Liar (2002) en Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009).

Levy begon in 1997 met regisseren met de film Just in Time. Hierna heeft hij nog meerd…Lees verder op Wikipedia

Suggesties