Dvd
Engels
Als een vader overlijdt, blijkt zijn laatste wens dat zijn vier kinderen en hun overbezorgde moeder die weinig contact met elkaar hadden een week lang, met aanhang, onder één dak verblijven.
Onderwerp
Rouwproces, Familie
Extra onderwerp
dood, rouwen
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
99 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
5051889542582

Besprekingen

Komisch familiedrama (2014) van Shawn Levy (Night at the museum; The pink panther) gebaseerd op een roman van Jonathan Tropper (vertaald als Ik rouw van jou). In de hoofdrollen spelen o.a. Jason Bateman, Tina Fey en Jane Fonda. Als een vader overlijdt, blijkt zijn laatste wens dat zijn vier kinderen en hun overbezorgde moeder een week lang, met aanhang, onder één dak verblijven. Aangezien ze al lange tijd geen contact meer met elkaar hadden, blijkt dit een hele opgave. Tijdens deze ongewilde familiereünie komen oude wonden, liefdes en vijandigheden weer boven. De oudste zoon, Judd, die net zijn vrouw in bed vond met haar baas, vindt een nieuwe liefde. Tim Robee (telegraph.co.uk) geeft 2 (van 5) sterren en schrijft: '(...) this is a paint-by-numbers comedy full of groanworthy clichés (...).' Ook Mark Kermode (theguardian.com) vindt het een voorspelbaar, 'bittersweet' familiedrama. Wel is hij positief over de acteerprestaties van Fey en Fonda.

Over Shawn Levy

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mikhail Popov

Shawn Levy (Montreal, 1968) is een Canadees/Amerikaans acteur, filmregisseur, filmproducent en scenarioschrijver.

Levy is ook actief onder de namen Sean Levy en Shaun Levy.

Biografie

Levy heeft als tiener zijn opleiding gevolgd op de St George’s High School in Montreal en later op de Stagedoor Manor in New York. Op twintigjarige leeftijd haalde hij zijn diploma op Yale-universiteit. Hierna verhuisde hij naar Los Angeles om zich te vestigen als acteur.

Levy begon in 1986 met acteren in de film Miles to Go.... Hierna heeft hij nog meerdere rollen gespeeld in films en televisieseries zoals Tour of Duty (1989-1990), Beverly Hills, 90210 (1993), Made in America (1993), Big Fat Liar (2002) en Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009).

Levy begon in 1997 met regisseren met de film Just in Time. Hierna heeft hij nog meerd…Lees verder op Wikipedia

Suggesties