Boek
Nederlands

Confessions of a shopaholic

Sophie Kinsella (auteur)

Confessions of a shopaholic

In de reeks:
Shopaholic; 1-2
Genre:
Een jonge vrouw is een succesvol financieel journaliste, maar haar eigen financie͏̈n raken door haar winkelverslaving volkomen overhoop.
Bevat
Titel
Confessions of a shopaholic
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2009
575 p.
Aantekening
Filmeditie
ISBN
9789044322774

Besprekingen

Rebecca (Becky) Bloomwood is een energieke, jonge vrouw met één groot gebrek: ze is dwangmatig kooplustig. Ze zou door een vuur gaan (lees: meermaals in het rood staan) om dat mooie manteltje, rokje of paar schoentjes in haar bezit te krijgen. Ze is er zich, zoals elke verslaafde, nauwelijks van bewust dat ze een probleem heeft. Als toppunt van ironie krijgt ze een baan bij het financieel tijdschrift 'Succesvol sparen' en moet ze aan lezers tips geven over verstandig omgaan met geld.

Schulden aan en dreigbrieven van de bank zijn dagelijkse kost. Op een dag heeft ze haar zinnen gezet op een beeldige sjaal, maar ze heeft geen geld bij. Met een leugentje weet ze Luke Brandon, nota bene de grote baas van Brandon Communications, zover te krijgen dat die haar twintig pond geeft. Die ene leugen maakt het noodzakelijk dat ze er nog een paar aan toevoegt. Het mag een wonder heten dat Luke toch iets in haar ziet en haar zelfs meeneemt naar New York. In dit shoppingparadijs loopt het hele…Lees verder
De eerste twee delen van de Shopaholic-serie in een band. Hoofdpersoon is Rebecca (Becky) Bloomwood, een jonge, succesvolle financieel journaliste die worstelt met haar koopverslaving, daardoor steeds groter wordende schulden, carrière en liefdesleven. Als ze met vriend Luke, een aantrekkelijke en succesvolle pr-adviseur, naar New York gaat, blijft ze ook daar doorgaan met kopen omdat 'Amerikaans geld geen echt geld is'. Voor ze het weet heeft ze weer enorme schulden, krijgt ze ontslag en verbreekt haar vriend de relatie. Maar koopzieke Becky vindt altijd overal weer een oplossing voor en natuurlijk loopt het uiteindelijk allemaal goed af. Met vaart geschreven chicklit, herkenbaar en erg geestig. Er zijn in totaal vijf delen verschenen in deze bestsellerserie. Met foto uit de verfilming uit 2009* op het omslag. Gebonden, normale druk.

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia