Emma flapt al haar geheimen eruit tegen de man naast haar, als ze denkt dat hun vliegtuig zal neerstorten. Dan blijkt dat hij haar nieuwe baas is. Vanaf ca. 16 jaar.
Titel
Hou je mond!
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Can you keep a secret?
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2004
336 p.
ISBN
90-443-0990-0

Andere formaten:

Besprekingen

Emma Corrigan stond haar hele leven in de schaduw van haar geadopteerde nicht Kerry en dat heeft sporen nagelaten. Emma's gevoel van eigenwaarde scheert geen hoge toppen en ze is best tevreden met haar baan als marketingassistent in het Londense filiaal van de Amerikaanse frisdrankengigant Panther Cola. Nu ze voor de firma naar Glasgow reist om een belangrijke deal af te sluiten, vermoedt ze dat haar promotie niet lang meer op zich zal laten wachten. Ze verknoeit haar opdracht en bovenop staat ze op haar vlucht naar huis doodsangsten uit als het vliegtuig door turbulentie op een rollercoaster gaat lijken. In paniek vertelt ze haar buurman al haar geheimen: dat ze liegt over haar lichaamsmaten, dat ze haar vriend Connor eerder een Ken-van-Barbie vindt dan de grote liefde, dat ze werd ontmaagd terwijl haar ouders beneden naar Ben Hur keken, dat ze haar G-plek nog niet heeft gevonden, dat ze haar collega Artemis een kreng vindt... Alles wat ze voor iedereen heeft verborgen gehouden, floe…Lees verder
Emma (ca. 21) werkt in Londen als marketing-assistente bij Panther NV, wat haar familie te min vindt, zodat ze haar werk aandikt. Ook tegen haar nieuwe vriend, de knappe maar saaie Connor, maakt ze dingen mooier. Als tijdens een zakenreisje haar vliegtuig in turbulentie terechtkomt, raakt ze in paniek en biecht haar onbekende buurman haar geheimen op. Bij aankomst is ze zo in de war dat ze Connors voorstel om samen te wonen accepteert. Haar biechtvader blijkt echter Jack, haar hoogste baas te zijn die alles heeft onthouden wat ze zei en belangstelling voor haar heeft. Van de Engelse financieel journaliste verschenen enkele bestsellers, waaronder de Shopaholic-serie. Ook deze luchtige roman, die vooral werkende jonge vrouwen (twintigers) zal aanspreken, leest lekker weg. Een herkenbaar verhaal, waarin heel veel in hoog tempo gebeurt, met vaak komische misverstanden, romantiek en veel Engelse humor. De vertaling is redelijk. Omslagfoto in kleur van vrouwenbenen en een wit poedeltje. Pap…Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia