I've got your number

Sophie Kinsella (auteur)
Een jonge vrouw vindt in een prullenbak het mobieltje van een jonge zakenman en ziet al zijn binnenkomende berichten.
Titel
I've got your number
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Bantam, 2012
381 p.
ISBN
9780593059821 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Poppy Wyatt is haar verlovingsring kwijt; een waardevol erfstuk uit de beroemde en erudiete familie Tavish. Ze weet niet hoe ze dat aan haar verloofde Magnus gaat vertellen, laat staan dat ze de schoonfamilie nog onder ogen durft te komen. Tot overmaat van ramp wordt ook haar telefoon gestolen. Ze is ten einde raad, totdat ze een mobieltje in een prullenbak ziet en besluit dat ze die dan maar tijdelijk moet gebruiken om toch bereikbaar te zijn in het geval iemand haar ring vindt. Echter, dat betekent ook dat ze alle berichten van Sam Roxton, een executive bij een grote consultancy firma, te zien krijgt. En zo begint een wat vreemde gedeelde-telefoon constructie, waarbij Poppy steeds verder betrokken raakt bij Sams leven en andersom. Met verstrekkende gevolgen. Hoewel het plot wat vreemd en vergezocht lijkt, is Kinsella erin geslaagd om er een verrassend en hartverwarmend verhaal van te maken. Zeer goed geschreven, met veel vaart en humor. Normale druk en ruime marges.

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia