Boek
Engels

The undomestic goddess

Sophie Kinsella (auteur)
Een succesvolle advocate uit de grote stad switcht van carrière en wordt huishoudster.
Titel
The undomestic goddess
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Engels
Uitgever
London: Black Swan, 2006
415 p.
ISBN
0-552-15314-1 9780552772747
Andere talen:

Besprekingen

Een jonge succesvolle advocate loopt ineens vast in haar carrière, beleeft een korte zenuwinzinking en komt daar weer uit met een nieuwe baan, een nieuw thuis, een nieuw leven, en een knallende plotselinge verliefdheid! Verrukkelijk romantisch verhaal van de schrijfster die al naam maakte met de zgn. Shopaholic-boeken; eerder was ook zij carrièrevrouw in Londen, ze weet dus waar ze over schrijft, als ze het verschil schetst tussen een hectische baan en een wat langzamer leven, waarin nog tijd is voor wat rondlummelen en genieten. Een actueel thema, nu zo veel mannen en vooral ook vrouwen worstelen met hun druk-druk-druk bestaan, en er een kentering lijkt te komen in de vorm van het langzaam in zwang komende 'slow life' als leefstijl. Onweerstaanbaar grappig en niet te missen al is de thematiek 'beperkt houdbaar'. Pocket met een ouderwetse letter en smalle marges.

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia