Bon Bini Beach

Suzanne Vermeer (auteur)
Dominique en Lilian (21) gaan samen op vakantie naar Aruba. Ze genieten volop van het uitgaansleven, maar als Lilian na een strandfeestje niet thuiskomt, verandert de vakantie in een nachtmerrie. Vanaf ca. 17 jaar.
Titel
Bon Bini Beach
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2012
271 p.
ISBN
9789400501690 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Op de kaft wordt al aangekondigd dat één van de twee vriendinnen verdwijnt en ook de proloog bevat onheilspellende gebeurtenissen: Lilian wordt door een man gedwongen om te praten over iets dat zij als afgesloten beschouwt, maar hij niet. Of het over een relatie gaat of over een geheim dat ze niet langer wil bewaren, komen we pas op het einde van het boek te weten. In een lange terugblik vernemen we hoe de twee vriendinnen op vakantie in de Antillen kunnen gaan. De vader van Dominique is een succesvolle zakenman die een huisje in Aruba kan versieren voor zijn dochter. We leren haar direct kennen als een verwend feestnummer. Lilian is minder luxe gewoon: zij komt uit een degelijk gezin dat het niet breed heeft. In Aruba worden ze opgewacht door ene Leroy, tegenover wie Dominique zich onmiddellijk pedant gedraagt, wat ze verschillende hoofdstukken volhoudt.
Na een langdradig eerste deel waarin weinig gebeurt verdwijnt Lilian en is er sprake van drugs. Dominique schakelt na twee da…Lees verder
De twee 21-jarige vriendinnen Dominique en Lilian gaan samen op vakantie naar Aruba, waar ze in het luxe vakantiehuis van Dominiques vader mogen logeren. Ze genieten volop van het uitgaansleven, maar als Lilian na een strandfeestje niet thuiskomt, en na dagen nog steeds zoek is, verandert de vakantie in een nachtmerrie. Eerste boek van een (nog) onbekende auteur, gebaseerd op een idee van de in 2011 overleden schrijver Paul Goeken, die onder het pseudoniem Suzanne Vermeer diverse populaire vakantiethrillers schreef. Makkelijk te volgen middelmatig verhaal in korte hoofdstukken, met weinig spannende scènes. Wat losse eindjes, zoals twee mysterieuze mannen, die op een avond aan de deur staan en verder geen rol meer spelen. Het verhaal kabbelt voort van de ene uitgaansavond naar de andere, met veel drank en jongens. De karakters van de twee hoofdpersonen zijn redelijk uitgewerkt, al komen de twee jongedames wel erg naïef uit de verf. De overige personages zijn niet echt overtuigend. Een …Lees verder

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia