Boek
Nederlands

Het tweede dikke boek van Vos en Haas

Sylvia Vanden Heede (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
+1
Het tweede dikke boek van Vos en Haas
×
Het tweede dikke boek van Vos en Haas Het tweede dikke boek van Vos en Haas
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
In het eerste deel zoeken Haas en Uil naar Vos, die een koekoek najaagt. In het tweede deel verhuizen Piep, Tok en Iek en pikt Pluim het kippenhok in. In het derde deel verjaart Haas, komen Rob en Meermin op bezoek en zoekt Ever een liefje.
Bevat
Leesniveau
AVI 1, AVI 2, AVI 3, AVI Start, AVI M3, AVI E3
Titel
Het tweede dikke boek van Vos en Haas
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2012
297 p. : ill.
ISBN
9789401402040 (paperback)

Besprekingen

Vos en Haas is zonder twijfel het allerleukste literaire dierenduo voor Nederlandstalige beginnende lezers. De verhalen en personages zijn herkenbaar, maar vervelen nooit, de tekeningen zijn prachtig in hun eenvoud en de tekst vol woordspelletjes is bijzonder grappig. Een nieuw boek over Vos en Haas is dus eigenlijk sowieso goed nieuws. Al is dit Tweede dikke boek van Vos en Haas niet echt nieuw. De drie verhalen in deze bundel verschenen de voorbije jaren al als aparte boeken: Koek koek Vos en Haas (2007), Dag Vos, dag Haas (2009) en Een echt zwijn is stoer (2011). Waar dan precies de meerwaarde zit van de bundel ten opzichte van de aparte titels? Net zoals in het Het eerste dikke boek van Vos en Haas (2006) wordt de moeilijkheidsgraad geleidelijk opgedreven, in dit geval tot en met leesniveau AVI E3. De bundel evolueert dus als het ware mee met de prille lezer, zonder dat die beseft dat de tekst complexer wordt.
Vos en Haas worden bij hun avon…Lees verder
Tweede bundeling* van drie boeken over Vos en Haas. In 'Koek koek Vos en Haas' raakt Vos in de ban van een vogel die roept dat er ergens Koek (koek) moet zijn. Hij loopt het bos in. Met korte zinnen en eenvoudige, voornamelijk eenlettergrepige woorden is een innemend, grappig verhaal geschreven over vriendschap, AVI-M3. 'Dag Vos, dag Haas!' bevat veertien verhalen over het bekende duo Vos en Haas die oplopen in moeilijkheidsgraad, van AVI-M3 tot AVI-M4. In 'Een echt zwijn is stoer' maken we kennis met Ever. Hij is bijna overal beter in dan Vos. En hij is vastbesloten om verliefd te worden, maar op wie? AVI-E3. De auteur typeert het boek als een groeiboek: het begint met eenvoudige woordjes, maar wordt gaandeweg moeilijker. Leuke verhalen en een aparte typografie: dikgedrukte woorden, vergrote woorden en inspringende zinnen leggen accenten op zinsdelen. Tekst, vormgeving en illustraties (kleurig, speels en raak) spelen voortdurend op elkaar in en geven het verhaal zo een meerwaarde. Pl…Lees verder

Het tweede dikke boek van Vos en Haas

Dit tweede dikke boek van Vos en Haas bundelt drie eerder verschenen boeken: 'Koek koek Vos en Haas', 'Dag Vos, dag Haas' en 'Een echt zwijn is stoer'. Opnieuw ruim 300 bladzijden leesplezier voor beginnende lezers met deze grappige, soms spannende en soms ontroerende verhalen met steeds dezelfde dierenfiguren.
'Koek koek Vos en Haas' is een geweldig verhaal vol misverstanden. Wanneer Vos tijdens het verven van zijn hek plots ‘Koek koek’ hoort, krijgt hij ongelooflijk veel zin in koek. Hij gaat ernaar op zoek. Als Haas het eten klaar heeft , is Vos zoek. Samen met Uil gaat ze naar hem op zoek.
'Dag Vos, dag Haas!' vertelt over Pluim die uit de stad komt en er eens tussenuit wil. De dieren maken ook kennis met Ever en zijn stoere motor. Maar Pluim is een nuf en Haas heeft haar niet graag. Vos en Uil daarentegen hebben wel erg veel aandacht voor deze hippe dame.
Tot slot leren we in 'Een echt zwijn is stoer' Ever beter kennen. Hij is een echte macho. Wanneer Rob en Mee…Lees verder

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede sp…Lees verder op Wikipedia

Suggesties