Een groep tieners mag hun feestjes vieren in de kelder van een eenzame vrouw. De rest van haar huis is streng verboden terrein.
Extra onderwerp
Griezelfilm, 2019
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 95 minuten
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans, Deens, Noors, Fins, Zweeds
EAN
5053083189884

Besprekingen

Thriller van Tate Taylor (Get on up; The help) met in de hoofdrol Octavia Spencer (The shack; Hidden figures). De 16-jarige Maggie (Diana Silvers) is met haar onlangs gescheiden moeder verhuisd naar een klein stadje in Ohio. Op haar nieuwe highschool maakt ze al snel vrienden, die vooral geïnteresseerd zijn in drinken, blowen en feesten. Dierenartsassistente Sue Ann (Spencer) is bereid alcohol voor de jongelui te kopen en nodigt hen zelfs uit om in haar kelder hun feestjes te geven. Maar ze heeft een duistere kant, die verband lijkt te houden met haar jeugd, toen ze werd gepest en buitengesloten. De recensenten geven 1 – 3 1/2 ster. Berend Jan Bockting (Volkskrant 28-5-’19) ziet een ‘faliekant mislukte onderneming tot thriller en horror (…) daalt diep af naar bedenkelijke martelhorror.’ Marco Weijers (Telegraaf 30-5-’19): ‘(…) Ma is niet voor niets een film van Blumhouse, het productiehuis dat zich gespecialiseerd heeft in horror. Regisseur Tate Taylor tapt dit keer uit een commerciël…Lees verder

Over Tate Taylor

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ken Kochey

Tate Taylor (Jackson, 3 juni 1969) is een Amerikaanse acteur, regisseur en scenarioschrijver.

Biografie

Tate Taylor werd in 1969 geboren in Jackson (Mississippi). Hij ging naar dezelfde kleuterschool als Kathryn Stockett, wier roman The Help hij later zou verfilmen. De twee zijn sindsdien goed bevriend met elkaar.

Carrière

In de jaren 1990 ging Taylor aan de slag als acteur. Zo had hij kleine rollen in films als Planet of the Apes (2001) en I Spy (2002), en tv-series als Charmed (1999) en Six Feet Under (2001). Daarnaast werkte hij ook als stemacteur mee aan de videogame Medal of Honor: Allied Assault (2002).

In 2003 schreef en regisseerde hij de korte film Chicken Party, waarin onder meer hijzelf en actrices Octavia Spencer en Melissa McCarthy een rol vertolken. Vijf jaar later schreef en regisseer…Lees verder op Wikipedia