Dvd
Engels

30 Rock. Seizoen 1

Tina Fey (acteur), Alec Baldwin (acteur)
De medewerkers van een komische live-show krijgen het nodige te stellen met hun nieuwe chef en een nieuwe presentator
Onderwerp
Televisie
Titel
30 Rock. Seizoen 1
Acteur
Tina Fey Alec Baldwin
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2008
3 dvd-video's
Speelduur
ca. 460 minuten
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5050582503913

Besprekingen

'30 Rock' is de bijnaam van '30 Rockefeller Centre' in New York, waar het hoofdkwartier van NBC's New York Studios is gevestigd. Hoofdpersoon in de gelijknamige serie uit 2006 is Liz Lemon (Tina Fey), de belangrijkste schrijfster van de dagelijkse komische live-show 'The Girlie Show'. Haar nieuwe baas Jack Donaghy (Alec Baldwin) dwingt haar een nieuwe co-presentator in de show op te nemen, de onvoorspelbare zwarte acteur Tracy Jordan (Tracy Morgan, geïnspireerd op Eddy Murphy). Liz en haar medewerkers krijgen het nodige te verduren, zowel op het werk als privé. De show kreeg een Emmy voor 'Voortreffelijke komische serie', Fey en Baldwin wonnen een Golden Globe. Dirk Limburg (NRC 18-4-'08): '(...) komiek Tina Fey was inderdaad erg goed en geestig als producent van een tv-show, maar de echte top haalde de serie niet. (...)' De dvd-set bevat 21 afleveringen, zonder extra's. Uitgezonden op de Belgische televisie; seizoen 2 is in de Verenigde Staten uitgezonden en seizoen 3 is in de maak.

Over Tina Fey

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Mingle Media TV

Elizabeth Stamatina (Tina) Fey (Upper Darby (Pennsylvania), 18 mei 1970) is een Amerikaans schrijfster, comédienne, actrice en producent.

Ze heeft in haar carrière vijf Emmy Awards, drie Golden Globes en drie SAG Awards gekregen. Fey schreef onder meer Mean Girls, 30 Rock en voor Saturday Night Live. Een van de haar kenmerkende imitaties is die van Sarah Palin. Fey werd door Barbara Walters een van de '10 meest fascinerende mensen van 2008' genoemd.

Fey werd schrijver bij Saturday Night Live (SNL) in 1997. Ze werd gepromoveerd tot hoofdschrijver in 1999. Ze kwam in 2000 ook als vast lid van SNL op televisie. Nadat ze SNL verliet in 2006, maakte Fey haar eigen serie genaamd 30 Rock. In deze serie speelt Fey een personage genaamd Liz Lemon, de hoofdschrijfster van de fictieve komische televisieserie 'The Girlie Show with Tracy Jordan' (TGSWTJ). In het begin van 2008 speelde ze in de film Baby Mama, samen met vriendin en voormali…Lees verder op Wikipedia