Lydia Tár is de wereldberoemde dirigente van een groot Duits orkest. Haar carrière krijgt een wending wanneer beschuldigingen opduiken.
Titel
Tár
Regisseur
Todd Field
Acteur
Cate Blanchett
Taal
Engels
Uitgever
Universal Studios, © 2023
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
151 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Deens, Noors, Pools, Italiaans, Zweeds, Fins, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083258160

Besprekingen

Van schrijver-producent-regisseur Todd Field komt Tár, met in de hoofdrol Cate Blanchett als Lydia Tár, de grensverleggende dirigent van een groot Duits orkest. We ontmoeten Tár op het hoogtepunt van haar carrière, terwijl ze zowel een boekpresentatie als de langverwachte live uitvoering van Mahlers Vijfde Symfonie voorbereidt. In de daaropvolgende weken begint haar leven zich op een bijzonder moderne manier te ontrafelen. Het resultaat is een verschroeiend onderzoek naar macht en de impact en duurzaamheid ervan in de huidige samenleving. IMDb-score: 7,5/10.

Over Todd Field

CC BY 2.0 - Foto van/door Maggy Jumps

William Todd Field (Pomona, 24 februari 1964) is een Amerikaans acteur, scenarioschrijver en regisseur. Voor In the Bedroom werd hij 2002 genomineerd voor zowel de Oscar voor beste film als voor die voor beste scenario. In 2007 ontving hij een derde Oscarnominatie voor het scenario van Little Children. Field kreeg voor zijn schrijf- en regievaardigheden meer dan tien andere filmprijzen daadwerkelijk toegekend, waaronder National Board of Review Awards, een Independent Spirit Award, een Golden Satellite Award en de juryprijs op het Sundance Film Festival.

Loopbaan

Field maakte in 1987 zijn filmdebuut in Woody Allens muzikale komedie Radio Days. Zijn acteerwerk werd sindsdien zodanig gewaardeerd dat hij meer dan twintig andere filmrollen kreeg, maar nooit voor een acteerprijs werd genomineerd. In 1992 toonde Field zich ook scenarioschrijver en regisseur, twee ambachten waarin hij dat jaar debuteerde met de kort…Lees verder op Wikipedia