Harry Hole, inspecteur van politie in Oslo, maakt jacht op een misdadiger die het heeft voorzien op getrouwde vrouwen met kinderen, maar geen enkel spoor achterlaat.
Titel
The snowman
Regisseur
Tomas Alfredson
Naar het werk van
Jo Nesbø
Acteur
Michael Fassbender Rebecca Ferguson 1983- James D'Arcy
Componist
Marco Beltrami 1966-
Uniforme titel
Snømannen
Taal
Engels
Uitgever
Universal Studios, © 2018
1 dvd-video
Speelduur
ca. 114 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans, Hindi, Spaans, Deens, Zweeds, Duits, Arabisch, IJslands, Italiaans, Noors, Portugees, Fins, Turks
EAN
5053083135645

Besprekingen

Thriller van Tomas Alfredson (Tinker, taylor, soldier, spy; Let the right one in) met in de hoofdrol Michael Fassbender (Song to song; Covenant). Het verhaal is gebaseerd op het zevende boek* dat Jo Nesbø schreef over Harry Hole, inspecteur van politie in Noorwegen, eigengereid, cynisch en aan de drank verslaafd. In en rond Oslo wordt een aantal vrouwen vermoord. Ze hebben gemeen dat ze getrouwd zijn en kinderen hebben. Sporen zijn er niet, maar als ‘aanwijzing’ wordt er in de buurt van hun huis steeds een sneeuwpop neergezet. Harry vermoedt dat er een verband is met oudere zaken en gaat samen met een nieuwe collega (Rebecca Ferguson) het gevecht aan met de naar het lijkt gewetenloze en intelligente moordenaar. De recensenten geven 1-3 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl) noemt het een ‘incoherente, houterige misdaadthriller’ met een ‘overdaad aan plotlijnen’. Fabian Melchers (Telegraaf 2-11-’17) concludeert: ‘Alfredson strooit opzettelijk zand in de ogen van zijn publiek met een intrigeren…Lees verder

Over Tomas Alfredson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Sebb

Tomas Alfredson, ook wel Sputte, (Stockholm, 1 april 1965) is een Zweedse autodidactisch filmmaker en was regisseur van verschillende films en televisieseries.

Tomas is de zoon van Zweeds komiek Hans Alfredson en zijn jongere broer Daniel Alfredson was al eind jaren negentig als regisseur actief. Volgens eigen zeggen was zijn vader zelden thuis en werd hij grotendeels grootgebracht door zijn moeder. Zijn filmcarrière begon in Zweden waar hij als assistent bij de filmmaatschappij Svensk Filmindustri werkte. Hij was betrokken bij de oprichting van het televisiestation TV4 waar hij op de entertainment-afdeling werkte. Hij maakte verschillende televisieproducties, korte films en shows voor kinderen. In 2003 debuteerde hij met zijn eerste speelfilm Werkuren (Kontorstid). Hij is lid van de theatergroep Killinggänget, met wie hij het verhaal en scenario van zijn tweede speelfilm Four Shades of Brown schreef.

In 2008 beleefde hij zijn…Lees verder op Wikipedia

Suggesties