Dwarsligger
Nederlands
Een jonge verpleegkundige vertelt zijn ervaringen in de zorg.
Onderwerp
Ouderenzorg
Titel
Kastanjehove
Auteur
Tommie Niessen Loes Wouterson
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Dwarsligger, 2021
493 p. ; 12 cm
ISBN
9789049808556 (paperback)

Besprekingen

De 19-jarige Thomas weet niet goed wat hij met zijn leven aan moet. Na onafgemaakte studies ICT, cultureel werk en beveiliging is hij begonnen aan een opleiding in de zorg. In zijn stage belandt hij op de tweede verdieping van Kastanjehove, een zorgafdeling met lichamelijk zieke en licht dementerende ouderen. In zorgjargon: somatische en pg-cliënten. Thomas krijgt te maken met aardige en minder aardige collega’s, met vrolijke en minder vrolijke bewoners en onbegrip in zijn vriendenkring. In het tehuis ontstaat onrust over een naderende verbouwing, het paradepaardje van de directeur. Veel luchtig verpakte thema’s: persoonlijke ontwikkeling, overbelasting van zorgmedewerkers, individuele zorg voor ouderen, opvoedingsproblemen van ouders met pubers, liefde en vriendschap. Niessen verwerkte eigen ervaringen in de zorg eerder in non-fictie. De theaterachtergrond van de co-auteur klinkt door in de negentig filmische, realistische scènes, humoristisch, gevoelig en bij vlagen schrijnend. Toeg…Lees verder

Over Tommie Niessen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dennis Vloedmans


Tommie Niessen (Helmond, 11 juni 1991) is een Nederlands auteur, blogger en verpleegkundige.

Niessen volgde eerst een opleiding tot ziekenverzorgende en daarna een MBO-opleiding voor verpleegkunde. Niessen schrijft over de ervaringen die hij opdoet tijdens zijn werk als verpleegkundige in de wijk en in de palliatieve zorg. Hij begon te schrijven over zijn ervaringen op zijn blog en op sociale media. Hij kreeg landelijke bekendheid met zijn in 2018 uitgekomen boek Tommie in de zorg.

Bibliografie

Bestseller 60

Politiek

In november 2021 stelde Niessen zich verkiesbaar als gemeenteraadslid voor de partij GroenLinks in Helmond en kreeg de zesde plaats op de kieslijst.

Op 30 maart 2022 werd hij beëdigd tot gemeenteraadslid door burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel.

In maart 2023 heeft Niessen zijn raadslidmaatschap neergel…Lees verder op Wikipedia