Boek
Nederlands

Havens

Victor Medina (illustrator), Mia Cassany (auteur), Marleen Meiners (vertaler)
Ontdek de bijzonderste havens ter wereld: van de zonnige havens van Hawaï en Barcelona tot de rivierhavens aan de Congo en de Nijl. Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Havens
Titel
Havens
Illustrator
Victor Medina
Auteur
Mia Cassany
Vertaler
Marleen Meiners
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
Puertos
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, copyright 2023
[42] p. : ill.
ISBN
9789000387014 (hardback)

Besprekingen

Een prentenboek over de bijzonderste havens ter wereld.De jonge lezers ontdekken in dit boek de zonnige havens in Hawaï en Barcelona, de enorme dokken van Hongkong en Rotterdam, en de rivierhavens aan de Congo en de Nijl. Met volop weetjes en plaatjes om te zoeken. Luchtig en informatief geschreven. Met paginagrote kleurrijke prenten. Samen lezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.Mia Cassany is een Spaanse auteur. Ze schreef een klein aantal boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Havens

Van Hongkong tot Barcelona, van de Congolese regenwouden tot de onderzoeksgebieden van klimaatwetenschappers: als een mini-encyclopedie gidst dit prentenboek je langs de mysterieuze plekken die wij havens noemen. Het zijn plekken van komen en gaan, van conflict en verzoening, en van ontdekken en thuiskomen. Geleid door een kinderblik slaagt de tekenaar erin je ook die tegenstellingen te doen ontwaren in dit creatief vormgegeven weetboek.De dubbele pagina’s zijn tot aan de nok gevuld met kleur, met een kleinere rol voor informatieve tekst bij elk van de achttien locaties. De voorliefde voor patronen, retrokleurtonen en bijhorende vormgeving is voelbaar op elke pagina. Tekstuele toevoegingen zijn redelijk summier en af en toe opgeleukt door een weetje. Misschien wel om daaraan tegemoet te komen krijgt de lezer op de laatste pagina’s nog een handig informatief overzicht dat interactie met de kijker of lezer uitlokt.Havens werd voor het ee…Lees verder