Dvd
Engels

Breaking bad. Het complete tweede seizoen

Vince Gilligan (regisseur), Dave Porter (componist), Bryan Cranston (acteur)
De compagnons Walt en Jesse krijgen steeds meer te maken met de extremen van de drugshandel. Hun handelsmerk blue meth maakt ze rijk, maar het wordt voor Walt steeds moeilijker om zijn dubbelleven verborgen te houden voor zijn vrouw, zijn zoon en zijn zwager die bij de narcoticabrigade werkt.
Titel
Breaking bad. Het complete tweede seizoen / created by Vince Gilligan
Regisseur
Vince Gilligan
Componist
Dave Porter
Acteur
Bryan Cranston
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2013
4 dvd-video's
Speelduur
590 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: o.a. Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712609666144 8712609649734

Over Vince Gilligan

CC BY 2.0 - Foto van/door

Vince Gilligan (Richmond, 10 februari 1967) is een Amerikaanse regisseur, producer en scenarist. Hij werkt voornamelijk voor televisie. Hij is de bedenker van de serie Breaking Bad en spin-off Better Call Saul. Gilligan werkte in het verleden mee aan The X-Files.

Carrière

Gilligan werd geboren in Richmond, Virginia. Hij studeerde aan de Universiteit van New York. Terwijl hij daar lessen volgde, schreef hij het scenario Home Fries, dat in 1998 verfilmd werd met Drew Barrymore en Luke Wilson. Voordien had hij het scenario afgeleverd voor de film Wilder Napalm (1993), waarin onder anderen Dennis Quaid en M. Emmet Walsh te zien zijn.

Gilligan werd bij een breder publiek bekend tijdens de jaren '90 als producer van de televisieserie The X-Files. Later kwam er ook een spin-off van de serie uit: The Lone Gunmen. Gilligan werd opnieuw de producer, maar …Lees verder op Wikipedia