Boek
Nederlands

Wat het duister brengt

V.M. Giambanco (auteur), Tineke Funhoff (vertaler)
Een ambitieuze vrouwelijke rechercheur, net nieuw op Moordzaken in Seattle, wordt geconfronteerd met de wrede moord op een gezin.
Titel
Wat het duister brengt
Auteur
V.M. Giambanco
Vertaler
Tineke Funhoff
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The gift of darkness
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
446 p.
ISBN
9789024558261 (paperback)

Besprekingen

25 jaar geleden werden er drie jongetjes ontvoerd in de buurt van Seattle. Eentje ervan is nooit naar huis teruggekeerd, de andere twee hebben nooit geweten wat er met hun vriendje gebeurd is omdat ze tijdens de feiten geblinddoekt waren en vastgebonden aan een boom. Jaren later wordt James Sinclair in zijn huis vermoord samen met zijn vrouw en twee zoontjes. Naast hun lichamen is de boodschap ‘dertien dagen’ achtergelaten. Sinclair is een van de twee overlevenden van de ontvoering. De andere is James Cameron, en die is meteen de hoofdverdachte van de slachtpartij. Detective Alice Madison krijgt de zaak in handen, maar zij gelooft, vrijwel als enige in het politiekorps, in de onschuld van Cameron. Maar de bewijzen tegen Cameron stapelen zich op en het pleit ook niet in zijn voordeel dat hij op de vlucht is.
Voor V.M. Giambanco zich aan dit thrillerdebuut waagde, werkte ze jarenlang in de Engelse filmindustrie. Zo was ze assistent-monteur bij films zoals Four Weddings and a Fu…Lees verder
De ambitieuze rechercheur Alice Madison, net nieuw op Moordzaken, wordt geconfronteerd met de wrede moord op een gezin. Tijdens het onderzoek ontdekt ze dat de moorden slechts een lokker zijn om een publiek bekend persoon te straffen voor iets dat in het verleden heeft plaatsgevonden. De moordenaar is echter op al haar zetten voorbereid. Spannend debuut van de auteur die beroepsmatig scenes in films monteert om de vaart erin te houden. En dat is te merken, de gebeurtenissen rollen als een spannende film over de lezer heen tot aan het wrede plot. Met name het karakter Madison groeit in het verhaal en zal zeker terugkeren in volgende delen. Het taalgebruik is actueel, het verhaal goed te volgen ondanks de niet aangekondigde flashbacks. Een opvallend debuut, niet in de laatste plaats door de bijzondere, glimmende kaft. Kleine druk.