Aankoopsuggestie

aankoopsuggestie

Ontbreekt er een werk in onze collectie?

Dan horen we graag van jou! Als ons budget het toelaat en als je suggestie past in ons aankoopbeleid, kopen we ze graag aan. Of het nu gaat over een boek, cd, dvd of tijdschrift.
Kijk eerst wel even na of het echt niet in onze catalogus staat. Ook als er "Nu niet beschikbaar" staat, komt het binnenkort in de bib!

Print, kopie & wifi

print

Printen en kopiëren
Printen of kopiëren kan je ook doen in de bib:

• €0,10 per pagina voor A4-formaat - zwart/wit - recto
• €0,50 per pagina voor A4-formaat - kleur - recto
• €0,20 per pagina voor A4-formaat - zwart/wit - recto/verso
• €1,00 per pagina voor A4-formaat - kleur - recto/verso

Gratis wifi
In onze bib kan je gratis surfen op de golven van ons WIFI-netwerk. Je vindt de code in de bib.

OLC

OLC

Open Leercentrum & Klare Taal

Open Leercentrum
Het OLC vind je op de eerste verdieping van de bibliotheek van Haacht. Tijdens de openingsuren kan je er terecht om te studeren, te werken of gebruik te maken van de computers. Maandelijks houdt de digidokter, een ICT-expert, spreekuur in de bib. Hij weet raad wanneer je laptop, tablet of telefoon voor problemen zorgt. Heb je een vraag over een cursus die je volgt bij Ligo, CVO of de bib? Contacteer ons dan via telefoon: 016/61.90.34 of 015/62.70.29 of stuur een mail en we proberen je verder te helpen.

Klare Taal
We kunnen niet meer om de digitalisering heen. We willen in deze razendsnelle evolutie niet achter blijven. En tegelijk raken we allemaal het noorden wel eens kwijt. Tijdens korte informatiemomenten nemen we een afgebakend item onder de loep. Je kan gerust deelnemen zonder voorafgaande kennis. Evengoed kan het dienst doen als een moment van terugkoppeling van bijvoorbeeld de digi-vorming. De eerste vijftien minuten zetten we de krachtlijnen uiteen, trachten we helderheid te scheppen in complexe begrippen. Anders dan bij een vorming is er meer aandacht voor jouw specifieke vragen of ruimte om bepaalde zaken in te oefenen.

Bib aan huis

bib aan huis

Als jij niet naar ons kan komen, komen wij naar jou!

Wat is het?
Vrijwilligers brengen maandelijks je favoriete boeken, tijdschriften, films of muziek aan huis.

Voor wie?
Al wie niet zelfstandig de bib kan bezoeken door ouderdom, een handicap of langdurige ziekte en hiervoor geen hulp kan krijgen van anderen.

Wat biedt de bibliotheek aan huis?
Boeken, alle genres, ook in groteletterdruk, tijdschriften, luisterboeken, speciale luisterboeken voor slechtzienden (Daisy-boeken) & films en muziekcd's.

Hoe werkt de bibliotheek aan huis?
Na een kennismakingsgesprek bezorgt HaBoBIB je maandelijks een pakket aangepast aan jouw interesses. Je betaalt het jaarlijks lidgeld van €5. Voor het leveren aan huis worden geen extra kosten aangerekend.