Gopress krantenarchief

gopress

Een schat aan artikels uit Vlaamse kranten en enkele tijdschriften tot jaren geleden.

Eens een krant enkele dagen oud is, vind je ze niet meer in Gopress Kiosk maar in het Gopress Krantenarchief.
Een knipselmap maken, een oud artikel opnieuw lezen of gewoon de krant van vorig weekend nog eens inkijken?
Het Gopress krantenarchief kan je in de bib raadplegen, maar ook thuis.Via 'Mijn bibliotheek' krijg je van thuis uit toegang tot het archief.

Gopress Kiosk

De Vlaamse kranten van vandaag en de voorbije dagen online.

Doorblader de kranten van vandaag. Of lees de krant van eergisteren. Gopress Kiosk kan je raadplegen in de bib: op onze pc 's, tablets of via WIFI op je eigen toestel. Gopress Kiosk is ook interessant voor jongeren die een actualiteitstaak of knipselmap moeten maken. Je kan op een handige manier artikels selecteren, knippen en downloaden.

Pressreader

pressreader

Lees meer dan 4000 buitenlandse kranten en tijdschriften online. Of download ze op je tablet, laptop of smartphone om later offline te lezen.

Via www.pressreader.com kan je grote internationale titels als The Wall Street Journal of The Washington Post lezen, maar ook lifestyle bladen als Vogue en Vanity Fair. Je selecteert op land van uitgave (van Albanië tot Zimbabwe) of op taal.

Je kan een login aanmaken waarin je je voorkeuren vastlegt, maar dit is niet noodzakelijk. Lees deze kranten op de computers in de bib maar ook op je eigen, mobiel toestel. Als je met je tablet of smartphone verbinding maakt met het draadloos netwerk in de bib, blijf je zeven dagen lang gratis toegang hebben tot alle inhoud van PressReader.

Dit filmpje van Bibliotheek Amsterdam legt uit hoe je PressReader gebruikt.

Luisterpuntbibliotheek

luisterpunt

Lectuur in een aangepaste vorm

Luisterpunt is de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking (blind, slechtziend, dyslexie, afasie, fysieke beperking, ...). Aan iedereen die geen of moeilijk gewone, gedrukte boeken kan lezen, bezorgen wij lectuur in een aangepaste vorm. Onze boeken zijn beschikbaar in twee speciale vormen: Daisy-luisterboeken en brailleboeken.

E-boeken

eboeken

Lees waar je maar wil

Leen gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers. De e-boeken werken niet met Kindle.

Meld je aan op het cloudLibrary-platform met je Mijn Bibliotheek-profiel en leen meteen jouw eerste 2 boeken. In de collectie vind je voornamelijk Nederlandstalige fictie en non-fictie, maar ook Engelstalig werk. Check hier hoe je e-boeken makkelijk kan lenen en op je e-reader kan plaatsen.

Zelf geen e-reader, HaBoBIB helpt je verder
Wil je graag e-boeken uitproberen, maar heb je geen e-reader? Dan kan je bij de bibliotheek terecht. Je kan gratis een e-reader ontlenen in de bib. Meer info over het toestel en de werking ervan, vind je hier. Wil je meer info? Spreek één van onze medewerkers aan of stel je vraag via contact@habobib.be.

Online hoorcolleges van Home Academy

academy

Gratis hoorcolleges luisteren waar & wanneer je wil!

Een app met informatieve lezingen, variërend van 3 tot 10 uur, door vlotte professoren die op een eenvoudige, duidelijke, enthousiaste en vaak humoristische wijze kunnen vertellen en soms moeilijke kwesties op begrijpelijke wijze voor een ruim publiek uiteenzetten. Gaande van geschiedenis, godsdienst, filosofie, moraal, letterkunde, politiek, psychologie, biologie, kosmologie en muziek.

Meer info en een instructiefilmpje om je op weg te helpen.

Fundels

fundels

Gratis digitale prentenboeken via 'Mijn Bibliotheek'!

Hoe heerlijk is het om digitale prentenboeken tot leven te zien komen op tablet of pc. Maar het is ook leerrijk. Je kan lezen in verschillende talen, puzzelen, spelletjes spelen bij het boek, filmpjes maken. Fundels bevorderen het leesplezier, een belangrijk aspect in de ontwikkeling van kinderen.

Je kan 7 Fundels gratis lenen, telkens voor 4 weken.

Hoe werkt het?

• Download de Fundels-app via de App Store of Google Play Store.

• Meld je aan met je 'Mijn Bibliotheek-account'.

• Kies het boekje dat je wil lenen en het boekje wordt gedownload op het toestel.