Livre
Néerlandais

De onuitstaanbare erfgenaam

Julia Quinn (auteur), Karin Breuker (traducteur)
Billie Bridgerton zal ongetwijfeld een Rokesby trouwen, daar is iedereen het over eens. De vraag is alleen: welke? Vóór de Bridgertons waren er de Rokesbys een heerlijke nieuwe wegdroomserie over de buren van de Bridgertons, in de late achttiende eeuw De Bridgertons en de Rokebys zijn al lange tijd buren en goed bevriend. Zou er tussen hun kinderen meer kunnen opbloeien dan alleen vriendschap? Bil
Titre
De onuitstaanbare erfgenaam
Auteur
Julia Quinn
Traducteur
Karin Breuker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Because of Miss Bridgerton
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2022
349 p.
Note
Vóór de Bridgertons waren er de Rokesby’s – prequelserie op de Bridgerton series over de buren van de Bridgertons, in de late achttiende eeuw
ISBN
9789022594520 (paperback)

Commentaires

Op korte afstand van de Bridgertons wonen de Rokesby's. De families zijn al jarenlang hecht bevriend. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de ondernemende dochter Sybilla, of Billy, zoals ze wordt genoemd, ooit met tweede zoon Edward zal trouwen, want de verhouding met de oudste zoon George is niet om over naar huis te schrijven. Maar (liefdes)zaken lopen altijd anders dan verwacht...Na de succesvolle, en verfilmde (Netflix) romanreeks Bridgerton schreef Julia Quinn (ps. van Julie Cotler Pottinger, 1970) nu dit eerste deel van de Rokeby's. Ze heeft een vlotte pen, schrijft met humor en maakt het haar lezeressen qua verhaallijn in deze historische romantiek, die zich afspeelt aan het eind van de 19e eeuw in Kent, niet moeilijk. Gezellige ontspanningslectuur.

À propos de Julia Quinn

Julia Quinn, née en 1970, est une romancière américaine, spécialisée dans les romances historiques. Ses romans sont traduits dans une trentaine de langues et figurent régulièrement sur la liste des best-sellers du New York Times depuis 2001. Son œuvre la plus populaire est sa série romanesque La Chronique des Bridgerton qui met en scène une famille au temps de la Régence et qui adaptée sous forme de série télévisée par Netflix à partir de décembre 2020.

Biographie

Julie Pottinger (née Cotler en 1970) vit principalement en Nouvelle-Angleterre, bien qu'elle ait passé une grande partie de sa jeunesse en Californie après le divorce de ses parents. Diplômée de Harvard, elle opte pour le pseudonyme de « Julia Quinn » pour que ses romans se retrouvent rangés sur les étals près de ceux d'Amanda Quick (un auteur à succès de romances)'.

La spécialité de Julia Quinn est l'écriture de romances historiques et prin…En lire plus sur Wikipedia