Livre
Néerlandais

Vervloekt geluk

Karin Slaughter (compilateur)
Zestien geschakelde verhalen van vijftien auteurs over hoe verzuurde relaties kunnen leiden tot dramatische en spannende gebeurtenissen.
Titre
Vervloekt geluk
Compilateur
Karin Slaughter
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Like a charm
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2004
398 p.
ISBN
90-234-1298-2

Commentaires

Vervloekt geluk is zowel figuurlijk als letterlijk een kettingverhaal. Een armband met bedeltjes verbindt de 17 korte verhalen van 16 thrillerauteurs. De samenstelster, de Amerikaanse Karin Slaughter, schreef zelf het openings- en het laatste verhaal en vond zowel bekende als minder bekende Angelsaksische schrijvers bereid om een eigen bijdrage te leveren. De vreemde eend in de bijt is de Nederlander Tomas Ross, ook al omdat zijn verhaal niet in de VS of Engeland is gesitueerd, maar aan de Franse Azuurkust. Zijn plot, ondanks het cliché van de schrijver die door zijn vrouw zomaar na vijf jaar met eenvoudig briefje in de steek wordt gelaten, zit trouwens goed ineen, al willen de dialogen niet vlotten. De kwaliteit van de verschillende korte verhalen ligt op een continu hoog peil met natuurlijk enkele uitschieters. Lee Child schrijft cynisch over het belang van (gunstige) statistieken voor de politie, Lynda LaPlante ontzenuwt nog maar eens de mogelijkheid van de perfecte moord en…Lire la suite
Een bedelarmband die dood, verderf en ongeluk zaait. In deze originele thriller beschrijven zeventien auteurs de bizarre gebeurtenissen die, zo lijkt het, de armband veroorzaakt heeft in de afgelopen honderd jaar. Steeds weer duikt de armband op in een nieuwe omgeving om de pols van steeds andere personen. Diverse thrillerauteurs zoals Kelley Armstrong, Lee Child en Tomas Ross zijn door Karin Slaughter uitgenodigd om ieder een hoofdstuk voor zijn of haar rekening te nemen. Elke auteur heeft zijn kenmerkende stijl en zal zeker voor de veelvuldige thrillerlezer herkenbaar zijn. Het is een verrassend, zeer geslaagd boek dat je kennis laat maken met de crème de la crème van de hedendaagse misdaadroman. Met korte biografieën van de auteurs. Vrij kleine druk.

À propos de Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Image by Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter, née le 6 janvier 1971 dans l'État de Géorgie, est une écrivaine américaine, auteur de roman policier et de thriller.

Biographie

Née dans une petite communauté de Géorgie, elle réside actuellement à Atlanta.

On lui attribue la création en 2006 du terme « investigoogling ».

Son premier roman policier, Mort aveugle (Blindsighted), paru en 2001, devient un best-seller traduit dans une trentaine de langues. Grant County, où se déroulent nombre de ses romans, est un lieu totalement imaginaire, inspirée à l'auteur par la combinaison des petites villes de son enfance.

Œuvre

Romans

Série Grant County