Jeugdboeken maand!

Jeugdboekenmaand 2024 heeft als thema 'Sport & spel'. Het worden weken van plezier maken en doorzetten, van verbeelden en sterk worden! Want spelen en bewegen zijn goed voor je. En wat is lezen anders dan gymnastiek voor je hoofd en je hart?

sportspel

Jeugdboekenfeest Haacht

woensdag 13 maart

14 - 17 uur - gratis - inschrijven niet nodig!

Doorlopend: 

  • Grime en glittertattoos
  • Ijsjes 
  • Spelletjes uit de spelotheek en grote spelen

MISTER KAMISHIBAI 
14u00 - 17u00 : voor het hele gezin

Een fiets en een theatertje. Een Japans theatertje op een fiets. Kamishibai, zo heet het theatertje, maar je mag het ook gewoon Sofie noemen, of Charel of Abdullah, want theatertjes luisteren toch niet naar hun naam. Wij wel, wij luisteren heel aandachtig naar de stem van Mister Kamishibai. We horen verhalen, opdrachten en vooral... veel plezier. Het plezier van vertellen, daar zit dit bezoekje vol van. Interactief plezier, plezier waarbij je soms mag roepen, vaak mag lachen en nog vaker verwonderd zijn.

kamishibai

 

 

 

 

 

 

 

 

VERHALEN MET RIEN
14u30 - 15u00: voor 2 - 5-jarigen
15u15 - 15u45: voor het hele gezin

Rien Van Meensel vertelt verhalen van lang, lang geleden, toen de dieren nog met de mens spraken. Verhalen met samen zingen en wiebelen en waggelen. Over dieren die jeuken en woorden die rijmen. Over bewegen en spelen op rijmpjes en versjes. Er zit een gedicht in het hoofd van elke kind: “Au! Het steekt in mijn rug en het is een m... ”. Begin maar te krabben, want het zal even jeuken!

rien

 

 

 

 

 

 

 

 

BOEKENFITNESS
16u00 - 16u30: voor het hele gezin

Bewegen is gezond! Wist je dat je fit kan worden van lezen? Ja hoor, je leest het goed! Doe je mee? Warm je spieren op en trek je hipste sportschoenen aan voor de boekenfitness!

fitness

 

Jeugdboekenfeest Boortmeerbeek

woensdag 27 maart

13 - 16 uur - gratis - inschrijven niet nodig!

Doorlopend: 

  • Grime en glittertattoos
  • Ijsjes 
  • Spelletjes uit de spelotheek en grote spelen

DANSEN TUSSEN DE BOEKEN
13u00 - 14u00 - 15u00: voor 8 - 10-jarigen

Wil je de spannende wereld van de bibliotheek op een nieuwe manier ontdekken? Laat je betoveren door de magie van verhalen en breng ze tot leven met beweging en dans. Geen stille zitplekjes meer, maar dansen tussen de boekenrekken of jezelf uitrekken tussen de pagina’s. Laat je creativiteit de vrije loop terwijl we woorden omtoveren tot danspassen en samen een unieke danservaring beleven.

dansen

 

 

 

 

POPPENKAST BALINARIO 
13u30 - 14u00: voor 2,5 - 5-jarigen
14u30 - 15u00: voor 4,5 - 8-jarigen

Met poppenkast Balinario brengt Luc leuke verhalen die aangepast zijn aan de leeftijd van de kids. Hij speelt en regisseert al 35 jaar toneel. Enkele jaren geleden heeft hij in Amsterdam een poppenkastopleiding gevolgd aan de Jan Klaassen Academie bij Egon, de man die in Amsterdam op de Dam speelt. De kinderen zullen zich geweldig amuseren omdat we eerst samen liedjes zingen en dan komt Jan Klaassen.

poppenkast

 

 

 

 

 

 

 

 

COACH BOEKIE 
15u15 - 16u00: voor het hele gezin

Coach Boekie is een trainer van lees- en schrijfatleten, hij zorgt voor een gezonde geest in een gezond lichaam, zowel bij de lezer als bij het boek. Coach Boekie begeleidt je tijdens een origineel trainingskamp voor toplezers en laat je deelnemen aan de Olympische Boekenspelen. Coach Boekie is een gezonde theatervertelling, interactief en uitdagend, en met een vrolijke lach. Over het plezier en de heilzame werking van lezen en schrijven, en boeken als gezond medicijn. Word jij leesatleet?

boekie