Bieblo

bieblo

Op zoek naar een boek?

Bieblo geeft spelenderwijs boekentips aan kinderen van 6 t.e.m. 14 jaar die aansluiten bij hun leeftijd en interesses. En Bieblo stelt nooit teleur, want de boeken zijn altijd aanwezig in de bib op dat moment.

Je vindt Bieblo in de kinderafdeling van de bib!

NikNak

niknak

Tweetalige (voor)leesverhaaltjes

Nik-nak... dat zijn eenvoudige tweetalige (voor)leesverhaaltjes voor kinderen tussen 3 en 7 jaar. De boekjes bevatten veel prentjes plus tekst in zowel het Nederlands als een vreemde taal. De boekjes maken spelenderwijs vertrouwd met woorden, uitdrukkingen en zinnen in een andere taal. Ouders die het Nederlands niet 100% machtig zijn, kunnen met deze boekjes toch verhaaltjes voorlezen aan hun kinderen of samen lezen met hun kind. De beschikbare talen zijn: Arabisch, Engels, Frans, Pools en Turks.
Ontdek ze onderaan deze pagina!

De Leesjury

leesjury

De leukste leesclub van het land

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin je een aantal boeken leest en er met je leeftijdsgenoten over kan praten. Daarna kies je je favoriet. Hou je van verhalen? Schrijf je dan in als jurylid!
Elk jaar wordt voor verschillende leeftijdsgroepen de beste jeugdliteratuur geselecteerd. Wie de boeken leest, mag meestemmen om de winnaar te bepalen.

HaBoBIB biedt leesgroepen aan voor deelnemers van 4 tot 14 jaar. Voor de jongste groepen werken we samen met de bib van Kampenhout. Samen lezen en bespreken we de geselecteerde boeken en kiezen we onze favoriet.

Ontdek hier de flyer van De Leesjury 2023-2024!

Dé Spaarkaart

spaarkaart

Een extra stimulans om als kind naar de bib te komen in de vrije tijd en thuis te lezen? Dat is de HaBoBIB-stempelkaart. Vraag ze aan de balie of breng ze mee van school. Elk kind dat met de klas naar HaBoBIB komt, kreeg immers een eerste spaarkaart via die weg. Met een volle kaart (5 stempels na 5 bibbezoeken met mama of papa) maken ze kans op filmtickets.

Anderstalige boeken

Engels, Frans, Duits, Italiaans of Spaans?

Moet je voor school een boek in een andere taal lezen? Of heb je gewoon zin om je talenkennis wat bij te schaven? Bij HaBoBIB vind je, naast gewone romans in andere talen, ook een flink aantal 'easy readers'. Dat zijn vereenvoudigde en/of verkorte verhalen in het Engels, Frans, Duits, Italiaans of Spaans.
De easy readers bestaan in verschillende moeilijkheidsgraden (A/B/C). Je vindt ze vooral in ons OLC-café in Haacht.
Je vindt in de bib ook verklarende en vertalende woordenboeken, op papier én online (vb. Van Dale). Een overzicht vind je onderaan deze pagina.