Groteletterboeken

groteletterboeken

 

De groteletterboeken staan allemaal samen in de bib en kan je herkennen aan de grote G op de cover. Vraag gerust extra uitleg aan onze medewerkers. In de catalogus kan je deze boeken terugvinden door in het zoekvenster 'groteletterboeken' te typen.

Als het lezen van groteletterboeken ook niet meer lukt, vraag dan aan de balie naar de andere mogelijkheden. Gesproken boeken (luisterboeken) zijn dan een handig hulpmiddel om te blijven 'lezen' en te kunnen genieten van verhalen.

Leesliniaal

leesliniaal

 

Een leesliniaal helpt je zin per zin te lezen. Je kan ze uitlenen aan de balie.

Luisterboeken

luisterpunt

 

Luisterpunt is de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking (blind, slechtziend, dyslexie, afasie, fysieke beperking, ...). Aan iedereen die geen of moeilijk gewone, gedrukte boeken kan lezen, bezorgen wij lectuur in een aangepaste vorm. Onze boeken zijn beschikbaar in twee speciale vormen: Daisy-luisterboeken en brailleboeken

Ik haat lezen!

ikhaatlezen

 

Wil je graag dezelfde boeken lezen als je klasgenoten, maar gaat lezen moeilijk? Heb je dyslexie? Met de gratis Anderslezen-app lees je duizenden Daisy-luisterboeken op je tablet of smartphone.

Je kan de voorleessnelheid aanpassen zodat je op je eigen tempo kan meevolgen in het gedrukte boek en je kan door het luisterboek 'bladeren', net als bij het gewone boek.

Meer info: https://www.ikhaatlezen.be/nl

Inschrijven: https://mijn.luisterpuntbibliotheek.be/nl/lid-worden

Daisy-boeken

daisyspeler

 

Daisy-titels zijn luisterboeken voor personen met een leesbeperking. Je luistert naar een vertelstem via een cd-schijfje, een app of een website. Tijdens het luisteren kan je zo het boek lezen op je eigen ritme.

Er zijn meer dan 200 luisterboeken beschikbaar via Daisy-schijfjes die je uitleent in de bib. Deze Daisy-schijfjes beluister je met een Daisy-speler die je ook kan uitlenen in de bib. Sommige Daisy-titels zijn ook als boek beschikbaar in HaBoBIB.

Daisy online

luisterpuntbib

 

Er zijn 25.000 luisterboeken beschikbaar via een online platform. Deze e-Daisy-titels beluister je met een tablet, pc of Daisy-speler met internetverbinding. Van sommige e-Daisy-titels vind je ook een boekversie in de bib. Je kan max. 5 e-Daisy-titels gelijktijdig uitlenen, zonder uitleentermijn.

Hoe leen je e-Daisy-titels uit?
Ga naar de website Luisterpunt.be, word lid en zet de titels op jouw virtuele 'Boekenplank'.

Hoe beluister je e-Daisy-titels op jouw toestel?
Dowload de app Anderslezen of ga naar de website Anderslezen.be. Er zijn 2 opties om toegang te krijgen tot de titels op jouw virtuele 'Boekenplank':

Optie1: direct beluisteren via een continue internetverbinding (50 MB/uur).

Optie 2: eerst de gezipte bestanden downloaden en unzippen in in je 'Downloads'-folder, om daarna zonder internetverbinding te beluisteren.

Verdwijnen gedownloade e-Daisy-titels ooit van je toestel?
Ja. Wanneer je uitlogt bij de app/website (om bv. met een andere gebruikeraccount aan te melden), worden de gedownloade titels verwijderd uit de map 'Downloads'.